WELLINGTON

Harry i Meghan na Novom Zelandu započeli posljednju etapu svoje turneje

 
 Profimedia, Press Association

Princ Harry i Meghan Markle stigli su u nedjelju u Wellington, posljednju etapu njihove duge turneje na Pacifiku, gdje ih je ugostila premijerka Jacinda Ardern.

Britanski kraljevski par stigao je iz Sydneyja gdje su u subotu navečer prisustvovali svečanom zatvaranju sportskog natjecanja za invalide i ranjene u ratu Invictus Games.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa putovali su iz Australije u letjelici novozelandskih zračnih snaga u kojoj se vraćala i novozelandska ekipa s natjecanja.

Nakon što su ih dočekali Jacinda Ardern i gradonačelnik Wellingtona Justin Lester, Harry i Meghan razgovarali su sa sportašima te krenuli u rezidenciju glavne guvernerke Novog Zelanda Patsy Raddy na svečani doček maorske tradicije.

The Duke and Duchess of Sussex view the newly unveiled UK war memorial and visit Pukeahu National War Memorial Park, in Wellington, on day one of the royal couple's tour of New Zealand., Image: 392930903, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association
Profimedia, Press Association

Par bi trebao inaugurirati novo britansko ratno spomen-obilježje u Wellingtonu te sudjelovati u nedjelju navečer na svečanosti obilježavanja usvajanja prava glasa za žene prije 125 godina na Novom Zelandu.

Par će se vratiti u Auckland odakle će u četvrtak napustiti regiju na kraju maratonske 16-dnevne turneje tijekom koje su posjetili i Fidži te Tongu.

Ubrzo nakon dolaska u Australiju, prije gotovo dva tjedna, palača je objavila da Harry (34) i Meghan (37) čekaju prvu bebu na proljeće.

The Duchess of Sussex performs a hongi as she attends an official welcome at Government House, in Wellington, on day one of the royal couple's tour of New Zealand., Image: 392930849, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association
Profimedia, Press Association

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:06