ZLATNI DEČKI

Mamić na Prokurativama pjeva Mišinu ‘Na tvojoj ruci prsten’?

Trebali bi pjevati i Ivica Kostelić, Igor Štimac, Ivo Karlović, Božo Prka...
 Ronald Goršić/CROPIX

ZAGREB - Bude li sve po planu, Zdravko Mamić nastupit će na Splitskom festivalu. Izvršni dopredsjednik Dinama uspet će se na pozornicu Prokurativa, raširiti ruke i gromko zapjevati hit Miše Kovača ‘Na tvojoj ruci prsten’.

I poteštat s mikrofonom

Sve to trebalo bi se dogoditi u sklopu humanitarno zabavne večeri ‘Poznati pjevaju’, u sklopu 50. splitskog festivala, pod sloganom ‘Stop nasilju u obitelji i školama’.

- Prihod akcije, nastale na prijedlog Đurđe Adlešič, uputit će se na adresu Doma za rehabilitaciju maloljetnih delinkvenata - najavljuje direktor Nenad Ninčević .

- Spojit ćemo humanu akciju s najvećim hitovima koje je u pola stoljeća lansirao Splitski festival, a sve te skladbe otpjevat će ljudi koje svakodnevno ne viđamo za mikrofonom. Na primjer, Ante Prkačin otpjevat će Runjićevog ‘Galeba’, a Niko Bulić u duetu sa Đanijem Stipaničevim ‘Bokeljsku noć’ - najavljuje Ninčević, koji će ovih dana poziv za pjevanje uputiti još i Igoru Štimcu, Ivici Kosteliću, Radi Šerbedžiji, Stipi Andrijaševiću, Frani Lasiću, Ivici Mornaru, Ivici Mudriniću, Boži Prki, Ivici Kosteliću, Ivi Karloviću... Ninčević se nada da će na binu doći i Željko Kerum, koji je svoje vokalne sposobnosti već pokazao u duetu s Mišom Kovačom.

Thompson se prvi odazvao

Humanitarnoj akciji koja će uveličati okruglu festivalsku obljetnicu među prvima se odazvao Marko Perković Thompson, koji ima veliku želju zapjevati sa Zlatkom Sudcem, koji je lani objavio debitantski CD ‘Istina, put i život’. Thompson će ovih dana kontaktirati Sudca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:11