SUPERTALENT

MARTINA TOMČIĆ KOLEGAMA: 'MA POJMA NEMATE!' S njom se napokon složili i gledatelji, ostatak žirija nazvali - seljacima!

 
Antonia Mirat
 Ante Cizmic / CROPIX

Nakon šest audicijskih emisija pete sezone "Supertalenta" žiri je izabrao 55 najboljih točaka, koje ćemo uz pet zlatnih polufinalista, gledati u emisijama uživo već od sljedeće nedjelje.

Posljednji zlatni gumb stisnula je Martina Tomčić dvojici glazbenika na violinama - Antoniju Palanoviću i Leopoldu Stašiću, studentima sa zagrebačke glazbene akademije. Njihov nastup Davor Bilman ocijenio je dobrim i kazao kako bi, ukoliko prođu dalje, volio da sviraju nešto što nije klasično.

Maja Šuput o nastupu je pak rekla: - Svidjelo mi se. Moram priznati da mi je onaj prvi dio bio 'o ne, zaspat ću', ali onda ste me fino razbudili.

Martina je kolegama Maji i Davoru poručila "pojma nemate", a zatim stisnula zlatni gumb: - Nikad ne bih rekla da ću instrumentalistima stisnuti golden buzzer jer je moja opsesija vokalima kao takvima više nego poznata, međutim, emocija koju ste izazvali u meni i način na koji ste radili frazirung, dakle frazu, bio je apsolutno u kategoriji pjevanja. Vi ste moja dva zlatna dečka koja će jako lijepo pjevati do finala - rekla je Tomčić.

- Bravo! Jedino dobro što je Martina napravila u ovome showu! Dečki bi mogli imati svjetsku karijeru! Svaka čast! Čestitke od srca! Vidi se kad netko živi glazbu i osjeti svaku notu - komentirali su oduševljeni gledatelji, koji su ovaj put ipak stali na Martininu stranu.

Svojim glasovnim sposobnostima oduševila je i Doroteja Vinković, koja je pokazala i talent sviranja klarineta. Davor je priznao kako je uživao u njezinu pjevanju, ali u klarinetu čak i malo više.

Juraj Roksandić pokušao je zavarati žiri započevši svoj nastup s plesnom koreografijom, ali završio ju je drugim talentom - pjevanjem.

- Jesi ti nama htio pokazati kako pjevaš ili kako plešeš? Ja sam se zaista ugodno iznenadila - komentirala je Maja u čudu. Martini se jako svidio nastup te je Juraju zaželjela dobrodošlicu u "Supertalent", a Davor je zaključio: "Počeo sam uživati u prvom plesnom dijelu i što god rekli kolege za pjevanje, ja moram istaknuti da mi se prvi dio više sviđao".

Svoje plesne vještine pokazao je i Rusi Milkov Yosifov, plesni terapeut za djecu s posebnim potrebama, s gluhom plesnom partnericom Đurđicom Šakić, koja tvrdi: "Mi gluhi možemo sve, samo ne možemo čuti, ali možemo osjetiti". Inače, Rusi je rođen u Sofiji u Bugarskoj, a zbog ljubavi se preselio u Hrvatsku. Gluhoj djeci pomaže izraziti emocije i izgraditi samopouzdanje kroz ples, a Đurđicu je upoznao u Centru za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj, u kojem je već pet godina vanjski suradnik.

- Mene ste baš jako impresionirali željom i voljom. Zaista jedva čekam vaš sljedeći nastup. Voljela bih vas vidjeti ponovno, možda s nekom malo razigranijom koreografijom". Martina im je pak rekla:"Ova poruka koju šaljete toliko je snažna, toliko humana, toliko lijepa, da zapravo nadilazi bilo koju drugu vještinu supertalenta kao takvog. Mislim da se radi o nečemu uzvišenom i ja ću samo reći hvala i jednom i drugom, zbilja, svaka vam čast".

I plesna skupina Atomi u "Supertalent" donijela je nešto novo i zanimljivo.

- Osim što ste napravili show, znate i plesati - rekao im je Davor, a njihovim nastupom i svjetlećim odijelima impresioniran je bio i ostatak žirija.

Da znaju jako dobro plesati, potvrdili su i Maja Božić te Grga Miletić predstavivši se akrobatskim rock'n'rollom.

- Kada nam dođu djeca i kažu da imaju 9, 10 godina, mi se 'rastopimo', kažemo 'kako ste slatki' i očekujemo dječji ples, a kod vas se meni malo vilica otvorila - komentirala je Martina.

Svojim izuzetnim talentom, contact jugglingom sa staklenom kuglom, žiri je bez teksta ostavila Mia Mrđenović.

- Ovo je nešto potpuno novo, originalno, lijepo, elegantno. Izgledalo je kao da kugla leti, pa kao da plovi, stvarno suludo - komentirao je Janko Popović Volarić, a Tomčić je izjavila kako se za vrijeme Mijina nastupa osjećala kao da je u nekom dobrom filmu.

Tri da i jedan motivacijski ne od Martine dobio je natjecatelj Valentino Zec, koji se predstavio beatboxom.

- Definitivno si uspio prebaciti to svoje veliko srce do nas i svi smo to osjetili - kazao mu je Janko.

Sedamnaestogodišnja natjecateljica Karla Krasnić sa svojom kujicom Kasijom zabavila je žiri zanimljivim nastupom, u kojemu je pokazala koje je sve trikove naučila svojega kućnog ljubimca, a natjecatelj Janko Gorenc iz Slovenije impresionirao je žiri svojim znanjem brojanja od 1 do 10 na različitim jezicima.

- Ovo je doista talent, međutim, je li to supertalent i je li to talent koji možemo nadograđivati do finala - pitala se Martina, a Davor je dodao: "Mislim da to što vi znate nabrojati od 1 do 10 na 500 jezika sigurno jest veliko postignuće, ali za mene to nije talent koji želim vidjeti u budućnosti".

Dva garifula s Mljeta predstavili su se klapskom pjesmom, no s tri ne od žirija nisu prošli dalje.

- Preslatki ste! Divno pjevate, to vam je valjda jasno, no ne mogu reći da sam impresionirana i da sam čula nešto što već nisam jer ovakve šarmantne gospode zbilja ima puno - rekla je Šuput, a tri ne od žirija dobila je i Antonia Mirat, operna pjevačica iz Trogira.

- Ja bih počeo izrekom, možda malo čudnom, 'nije žvaka za seljaka' - ja ovo ništa nisam razumio! Kažite što god hoćete, ali seljak može odlučiti hoće li kupiti žvaku ili ne, a ja ovu žvaku ne bih kupio - rekao je Davor.

Janko je komentirao kako se prepao, a Martina je dodala:

- Moram Antoniji stati u obranu i reći kako je arija koju je izvela jako ljutita i jako opasna, dakle emocija koju je izazvala, taj strah, je u redu. Sve skupa bilo je jako netočno, čula si i sama. Puno si kaskala u tempu, previše si bila koncentrirana na vokal, a ne na crossover.

Podsjetimo, Mirat je svojedobno ušla u finale britanskog "X Factora".

- Normalno da ju je trema malo 'pojela', ali žena rastura - komentirala je jedna gledateljica showa na Facebooku.

- Slažem se sa žirijem, nije žvaka za seljaka. Problem nastaje kad su tri člana žirija u vrlo gledanom i respektabilnom natjecateljskom showu, prema vlastitom priznanju, i sudeći prema izjavama nakon Antonijina nastupa - SELJACI. Počela je kasniti kad je dobila prvi X, a svima koji su prvi put u životu čuli Mozartovu ariju, koja se smatra jednom od najtežih sopranskih rola, poručujem neka nabave note i probaju je sami otpjevati - napisala je druga gledateljica.

- Nije to peh, to je Hrvatska... Talent show koji odbacuje kandidata koji je nastupio u superfinalu britanskog 'X Factora' pokazuje pravo lice obične seoske zabave, žalosno... - zaključili su mnogi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:53