NIJE SAN, VEĆ STVARNOST

MENTOR JACQUES 'PUCA' OD PONOSA Rokova pjesma već vodi u internetskoj anketi, 'pala' je i usporedba s najuspješnijim natjecateljem Eurosonga ikad

 
Roko i Jacques Houdek
 Matija Djanjesic / CROPIX

Od proglašenja pobjednika ovogodišnje Dore prošla su samo tri dana, a Roko Blažević, koji će nas u Izraelu na izboru za najbolju pjesmu Europe predstavljati s moćnom baladom "The Dream", već je postao međunarodni fenomen.

Tom činjenicom osobito se ponosi njegov mentor, iskusni glazbenik Jacques Houdek, koji je, osim što je skladao pobjedničku pjesmu, na sebe preuzeo i najveći dio Rokove promocije u inozemstvu.

Tako se Jacques na Facebooku pohvalio kako 18-godišnji Splićanin vodi u anketi internetske stranice Wiwibloggs.com, na kojoj se može glasovati za favorita Eurosonga.

Hrvatska je trenutačno prva s 23,66 posto glasova, a slijede nas Italija, Španjolska, Francuska, Albanija i Slovenija.

Screenshot / Wiwibloggs.com

Pjesma "The Dream" dominira i u trendovima na YouTubeu, a prezadovoljan Houdek Roka je čak usporedio i s legendarnim Johnnyjem Loganom (64), koji je na izboru za najbolju pjesmu Europe trijumfirao čak tri puta, zbog čega je i dobio nadimak "Mr. Eurovision" ("Gospodin Eurovision").

Podsjetimo, najuspješniji natjecatelj Eurosonga ikad pobijedio je predstavljajući Irsku 1980. u Haagu s pjesmom "What's Another Year", 1987. u Bruxellesu s "Hold Me Now", a 1992. najboljom je proglašena njegova pjesma "Why Me?", koju je u švedskom Malmöu izvela Linda Martin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:46