PRVA FOTOGRAFIJA SA SNIMANJA

Meryl Streep savršeno je dočarala lik ‘Čelične lady’ Margaret Thatcher

 AP

ZAGREB - Nakon što je potkraj siječnja počelo snimanje filma “The Iron Lady” u kojem Meryl Streep na velikom platnu utjelovljuje britansku Čeličnu lady - Margaret Thatcher , konačno je u javnost procurila prva fotografija sa seta. “The Iron lady” producenti su najavili kao film o “ženi koja je razbila granice između muškog i ženskog roda i klasne pripadnosti kako bi se čuo njezin glas u svijetu kojim vladaju muškarci”.

Promjene

Priča se događa od 1979. do 1990. godine, razdoblju socijalno-ekonomskih promjena u Velikoj Britaniji, a u ulozi legendarne Lady “s očima Kaligule i ustima Marilyn Monroe ”, kako ju je opisao bivši francuski predsjednik Francois Mitterrand, Meryl uživa.

- Istraživanje povijesti kroz ulogu ove nevjerojatne žene veliki je izazov i jako je uzbudljivo. Pokušavam ulozi prići sa što je moguće više žara i obraćanja pažnje na detalje kao što je to prava Lady Thatcher radila. Mogu se samo nadati da ću biti jednako strpljiva kao ona - izjavila je Streep.

Zašto baš Amerikanka?

Međutim, dok ona nastoji što vjerodostojnije prikazati Margaret Thatcher, britanski se mediji pitaju je li stvarno Amerikanka trebala glumiti njihovu “Maggie”? Smatraju da su prednost trebale imati Judi Dench i Helen Mirren , koja je izvrsno utjelovila kraljicu Elizabetu u filmu “Kraljica” i za tu ulogu 2006. godine dobila Oscara.

- Mislim da bismo svi trebali biti ljuti. Jedino je dobro što Thatcher ipak igra velika glumica. Zamislite samo da je uloga pripala nekoj od onih američkih glumica kojima britanski naglasak nikako ne leži, koje ga lišavaju svakog karaktera poput Gwyneth Paltrow ili Renee Zellweger”, piše britanski Guardian.

Redateljica je Phyllidom Lloyd, koja je dosad režirala samo film “Mamma Mia!”, pa se Britanci bune i zbog njezina nedostatka iskustva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:24