NAJBOLJE ODJEVENE ŽENE

Michelle Obama ima najbolji imidž: ‘Ona koristi stil da inspirira i zabavlja’

Michelle Obama , prva dama Sjedinjenih Američkih Država, ovog je vikenda dobila još jednu potvrdu da ne griješi u svom stilu odijevanja. Naime, njeno ime nalazi se na prvome mjestu liste najbolje odjevenih žena na svijetu po izboru stručnjaka The Sunday Timesa, koji “na oku” ne drže samo glumice i pjevačice već i žene iz političkog života.

Vojne uniforme

Michelle Obama - koja je dosad već nekoliko puta proglašavana jednom od najbolje odjevenih žena na svijetu, primjerice po izboru Vanity Faira te People Magazinea i koja i inače ima velik utjecaj na modne trendove - pobijedila je, objasnili su, zbog svog razumijevanja činjenice da “s obzirom na to da je njena uloga kao prve dame vizualna, moda može biti korištena kao sila za postizanje dobrog, a koja se koristi da inspirira i zabavlja”.

Prva dama Amerike nije jedina političarka koja se našla visoko na listi. Zapaženo mjesto, i to deveto, drži mijanmarska politička zvijezda Aung San Suu Kyi. Na tom je mjestu, tvrde u žiriju, zato što je tijekom perioda koji je provela u kućnom pritvoru shvaćala da je “morala promovirati i projicirati stvari svojim izgledom”.

- Kada nije mogla govoriti o svemu za što se borila, to se moralo projicirati iz njenog tijela - tvrde u žiriju, koji je njenu odjeću pohvalio kao “elokventnu suprotnost i prijekor vojnim uniformama oko nje”. Na visokom, jedanaestom mjestu ljestvice najbolje odjevenih žena nalazi se i britanska ministrica unutarnjih poslova Theresa May.

Najbolje noge

Ona, tvrde stručnjaci, zna “da ima najbolje noge u britanskoj vladi” i nosi odjeću koja se ističe i ne dopušta joj da padne u drugi plan. Na listi, i to među prvih 25, zbog svog se stila našla i Sherry Rehman, pakistanska veleposlanica u SAD-u. Među ostalim zvučnim imenima na listi koja su se kvalificirala među prvih 25 najbolje odjevenih su i glumice Tilda Swinton, Charlotte Rampling i Helen Mirren. Jedna od najmlađih osoba sa stilom koji vrijedi upamtiti je šestogodišnja Shiloh Jolie Pitt, kći popularnih Brada Pitta i Angeline Jolie, dok je britanska krajica Elizabeta II. sa 86 godina jedna od najstarijih predstavnica dobrog imidža.

Osim najbolje odjevenih, birali su se pobjednici i u manje laskavim kategorijama. Tako je Kelly Brook, inače poznata po svojim oblinama, nazvana najbolje razodjevenom, dok je Lady Gaga sa svojim iznimno neobičnim i šokantnim modnim izričajem proglašena najgore odjevenom.

Ukus i prosudba

U svakom slučaju, za stručnjake koji su birali stilske ikone najvažnija je, čini se, bila inspiracija.

- Raznovrsna priroda liste pokazuje utjecaj mode u općim razgovorima, potvrđujući ulogu koju odjeća igra u stvaranju vizualnog manifesta. Ono što je ohrabrujuće jest to da od 50 osoba na listi, nijedna ne dijeli isti izgled, sve okupiraju različite dijelove modnog spektra, koristeći vlastiti ukus i prosudbu kako bi formirale individualni stil koji služi tome da inspirira - objasnili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:21