NOVA KNJIGA

NA VIDJELO IZLAZE PRLJAVE TAJNE: NA MEDENOM MJESECU HTJELI SU JE ŠOPATI VALIUMOM Šokantni detalji o braku iz pakla pokojne Diane s princom Charlesom

 Getty Images

Diana Spencer imala je samo 19 godina kad je upoznala i zaljubila se u engleskoga princa Charlesa.

Par se vjenčao 1981., a medeni mjesec proveli su krstareći kraljevskom jahtom Royal Yacht Britannia. Novopečenim supružnicima to je trebalo biti najljepše bračno razdoblje, ali pokojna princeza opisala ga je kao pravi pakao, tako barem piše u novoj knjizi o bivšem engleskom kraljevskom paru.

- Diana se psihički slomila kad je saznala da Charles zapravo voli drugu ženu - Camillu Parker Bowles. Nekoliko sati prije vjenčanja povraćala je od muke i stresa, a princ je sve naivno pripisao tremi - tvrdi se u knjizi.

S obzirom da je pokojna princeza Di na medenom mjesecu bila toliko rastrojena, liječnici su joj prepisali Valium, sredstvo za smirenje za koje mnogi kažu da ima i jači utjecaj na mozak od heroina ili marihuane.

- Odbila ga je popiti. Bila je uvjerena da je kraljevska obitelj želi sedirati kako ne bi bila svjesna svijeta oko sebe. Stalno je živjela u paranoji da su se svi sa suprugove strane okrenuli protiv nje - tvrdi Sally Bedell Smith, američka povjesničarka i književnica koja se specijalizirala za biografije poznatih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:46