DALEKO OD BAJKE

NEOBIČNA PRIČA O TOME KAKO JE MARYLIN MONROE ZAVRŠILA NA NASLOVNICI PLAYBOYA 'Svi su zaradili milijune, a nikad mi nisu rekli ni hvala'

AUTOR:
  • Jutarnji.hr

 • OBJAVLJENO:
 • 29.09.2017. u 09:33

 • Profimedia, Caters News

   

  Hugha Hefnera pokopat će u Los Angelesu, i to kraj kripte pokojne holivudske ikone i ultimativne seks-bombe Marilyn Monroe, koju je osnivač Playboya kupio još 1992. godine za 75.000 dolara (oko 466.000 kuna).

  Iako je glumica pozirala za prvu naslovnicu kultnog časopisa za muškarce u prosincu 1953., Hefnera nikad nije osobno upoznala, ali o njemu je pisala u knjizi "Marilyn: Her Life in Her Own Words".

  Getty Images
   

  Naime, Monroe se skinula za Playboy prije nego što se proslavila u Hollywoodu - očajnički joj je trebao novac i pristala je razgolititi se za honorar od svega 50 dolara (300-tinjak kuna).

  Četiri godine poslije njezina debija na naslovnici, Hugh je čikaškoj tvrtki koja tiska kalendare platio 500 dolara (oko 3000 kuna) da napravi seriju plakata s golom Monroe. Rekordna prodaja ostvarena je doslovce preko noći kad je "planulo" više od 50.000 primjeraka.

  - Svi ti koji su na meni zaradili milijune, nikad mi nisu rekli ni hvala. Čak mi nisu ni poslali primjerak časopisa. Morala sam ga kupiti sama kako bih se vidjela u njemu - napisala je glumica u svojoj knjizi.

  Za života, s Hefnerom je, prenosi BBC, samo jednom razgovarala telefonom.

  Baron/Getty Images
   

  Izdvajamo