ČVRSTA VEZA

ODLAZI I DRUGA KĆI BIVŠEG PREMIJERA Liječnica Bruna Sanader dobila stipendiju i živjet će kod dečka u Münchenu

Diplomirana liječnica i Vedran Vukadinović u vezi su pet godina, a mladi ekonomist tamo ima svoju tvrtku
 CROPIX

Bruna Sanader, mlađa kći bivšeg premijera Ive Sanadera, svoju pet godina dugu vezu s mladim poduzetnikom Vedranom Vukadinovićem Vukom od početka se svim silama trudila držati u strogoj tajnosti i dalje od očiju javnosti i to joj je više-manje uspijevalo. Diplomirana liječnica sada je pak preselila u München kod svog dugogodišnjeg dečka jer je dobila stipendiju za specijalizaciju upravo u tom njemačkom gradu gdje njezin Vedran ima svoj privatni biznis. Svojevremeno je 27-godišnji Vedran poslovao s kockarnicama u Njemačkoj, barem je tako stajalo u njegovom profilu na LinkedInu. Mladi par dio će predstojećeg ljeta najvjerojatnije provesti i u Tribunju gdje Vukadinovići imaju vikendicu, ali njihovo boravište od sada je - München.

Studentski dani

Vedranov otac Dragan Vukadinović bivši je nogometaš Zagreba, a najpoznatija činjenica vezana uz njegovu nogometnu karijeru bila je da je bio jedini fakultetski obrazovani nogometaš u klubu u vrijeme dok je trener Zagreba bio Dražen Jerković. Vuk nije krenuo očevim stopama već se posvetio studiju ekonomije.

S Brunom Sanader počeo je vezu 2010. godine kad su oboje bili studenti, a za njihovu ljubav dugo su znali samo najbliži prijatelji. No, njihova intima prvi put je bila narušena kad su ih u ljubavnom zagrljaju “uhvatili” paparazzi tijekom apsolventskog putovanja na grčki otok Zakynthos u listopadu 2011. godine. Plan im je bio izgubiti se u masi i bez bojazni za svoju privatnost uživati u romantičnom odmoru.

Prekinula putovanje

No, to im nije uspjelo jer ih je objektiv fotoaparata uhvatio dok su bili na “party” brodu na kojem su se u tom trenu zabavljale stotine apsolvenata uz glazbu britanskog house benda Freemasonsa. Brunu je toliko pogodila činjenica da su je fotoreporteri snimili dok se ljubila i plesala sa svojim dečkom da je naglo odlučila prekinuti putovanje i vratiti se u Zagreb.

Po povratku je par izbjegavao bilo kakvo zajedničko pojavljivanje želeći sačuvati intimu, no dva tjedna kasnije ponovno su snimljeni dok su ispijali kavu i jeli na zagrebačkom Cvjetnom trgu, što je poprilično razbjesnilo Bruninog dečka Vuka.

Upravo u tom razdoblju Brunin otac Ivo Sanader na Županijskom je sudu imao pripremno ročište za suđenje u slučaju Hypo. Ipak, njihova je veza opstala i nakon pet godina, unatoč razdvojenosti i različitim poslovnim interesima.

Bruna je 2013. godine s prosjekom ocjena 4,5 završila studij medicine u Zagrebu i odlučila se, zajedno s nekoliko kolega s Medicinskog fakulteta, preko udruge Plavi anđeo, uputiti na mjesec dana u Keniju kako bi volontirala u tamošnjoj bolnici.

Udobnost vile u Kozarčevoj mlada je liječnica tada zamijenila životom u izuzetno skromnim i teškim uvjetima.

Odlična studentica

U Keniji je sa svojim kolegama volontirala u lokalnim ‘health centrima’ i bolnicama, držala predavanja po lokalnim školama o očuvanju zdravlja, zaštiti od side, a posjećivali su i okolna sela te se družili s djecom u sirotištu.

Upravo takav volonterski rad najbolja je praksa za mlade liječnike, a takva je odluka Brune Sanader u to vrijeme dovoljno govorila o činjenici koliko je posvećena svom životnom pozivu. Izvrstan prosjek ocjena uoči diplome, ali i spremnosti za rad u najtežim uvjetima govore u prilog da Bruni Sanader nije bio ni najmanji problem dobiti stipendiju za specijalizaciju u jednoj od münchenskih bolnica. S druge strane, mladi je par dobio priliku za zajednički život, a taj je potez samo dodatni pokazatelj da je njihova veza itekako ozbiljna i čvrsta te da su uspjeli nadići sve teškoće koje su im se dosad našle na putu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:48