BROADWAY

Oštra kritika: ‘Zeta-Jones nije za ulogu sjetne Desirée’

Oštre riječi kritičara za najnoviju broadwaysku debitanticu

Posljednja u nizu hollywoodskih zvijezda koje su odlučile svoj talent, ili u nekim slučajevima nedostatak istog, dokazati na broadwayskim daskama jest velška glumica Catherine Zeta-Jones. Ona je ovih dana na Broadwayu debitirala ulogom Desirée Armfeldt u mjuziklu “Mala noćna muzika”, no ono što suprugu Michaela Douglasa izdvaja iz tog mnoštva hollywoodskih “brodvejđana” je osvojen Oscar za najbolju sporednu ulogu u mjuziklu “Chicago” te činjenica da je prije nego što je postala velika zvijezda karijeru gradila upravo na daskama koje život znače.

No, je li ta prednost utjecala na njezinu najnoviju izvedbu? O tome posljednjih dana bruji američka kazališna scena. Rijetki je kritičari hvale, a većinu nije očarala.

“Neugodna je istina da Catherine Zeta-Jones nije idealan odabir za ulogu sjetne i pune žaljenja Desirée”, napisao je Peter Marks, kritičar Washington Posta.

Ben Brantley iz New York Timesa prokomentirao je da je Zeta-Jones “pokazala pristojan glas i gipko plesačko tijelo”, no istaknuo da uloga glumici ne dolazi prirodno uz kritiku na njezinu izvedbu balade “Send in the Clowns” zbog preglumljene emocionalnosti.

Mjuzikl Stephena Sondheima inspiriran je “Osmijesima ljetne noći”, filmom Ingmara Bergmana iz 1955. godine, a od 1973. šest je puta nagrađen Tonyjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:54