GUŽVA NA CRVENOM TEPIHU

PREMIJERA KONTROVERZNE DRAME O SVEĆENIKU PEDOFILU Na svečanoj projekciji bili brojni poznati, svima je pogled zapinjao za Nelu Kocsis i Snježanu Mehun

 
Nataša Janjić i Branko Schmidt, Damir Kedžo, Daria Lorenci, Nela Kocsis i Snježana Mehun
 Ranko Suvar / CROPIX

Branko Schmidt u najnovijem filmu "Agape" ruši tabue i dotiče se vrlo škakljivih tema - pedofilije i homoseksualizma u Crkvi.

"Agape" je priča o svećeniku pedofilu i ljubavnom trokutu s dvojicom krizmanika - jednim zaljubljenim u njega i drugim za kojim on žudi i gubi kontrolu. Kad ga Crkva degradira, a krizmanici istuku, svećenik će krenuti u potragu za najmoćnijom Božjom ljubavi: agape.

S druge strane, ova drama ujedno je i priča o ljubavi, toleranciji, snošljivosti te pravu na različitost, a redatelj gledateljima na kraju ostavlja opciju da sami zaključe govori li se ovdje o pedofiliji ili homofobiji.

"Agape" u hrvatska kina stiže u četvrtak, 30. studenoga, a u utorak navečer imao je svečanu premijeru u zagrebačkom kinu Kaptol Boutique Cinema.

Nažalost, glavnog glumca Gorana Bogdana, koji je utjelovio svećenika, nije bilo na crvenom tepihu, ali film su, osim Dražena Šivaka, Darije Lorenci i Nele Kocsis, koji također igraju u drami, došli pogledati i Rene Bitorajac, Miran Kurspahić, Nataša Janjić, Damir Kedžo, Vinko Brešan te mnogi drugi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:04