I ONA SE OGLASILA

'PRIMITIVCI NA BALKANU MISLE DA JE KOMPLIMENT KAD VULGARNO DOBACUJU ŽENAMA' Vlatka Pokos opisala koliko su Kanađani kulturniji od Hrvata

 Damir Krajac / CROPIX

Pjevačica i voditeljica Vlatka Pokos napokon uživa u anonimnosti otkad se preselila u Kanadu, ali ovih dana i ona je na društvenoj mreži komentirala brojne seksualne skandale koji potresaju Hollywood.

Iako joj profil na Instagramu nije javan, njezina objava i poruka potpore svim žrtvama nasilja brzo se proširila medijima u regiji. Evo što je Vlatka napisala:

- Pridružujem se milijunima žena diljem svijeta koje su doživjele i doživljavaju seksualno nasilje i uznemiravanje. Mislim da ne postoji žena koja se tijekom života nije susrela s tim.

Nažalost, i u puno razvijenim društvima, to je nešto 'normalno' i 'prihvatljivo'. Žrtve bi trebale šutjeti, čak se i krivnja svaljuje na njih. Seksualno zlostavljanje događa se posvuda, ne samo u show businessu. Na Balkanu, primitivci misle da je vulgarno dobacivanje kompliment! U Kanadi, muškarci se prema ženama odnose s poštovanjem. To je ovdje dio kulture. Žene ovdje podržavaju žene, za razliku od Hrvatske - napisala je Pokos.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 04:31