TRAVA ZABORAVA

Procurio film u kojem Marilyn Monroe puši marihuanu

 YouTube

Na YouTubeu se nedavno zavrtio film kućne izrade koji prikazuje slavnu glumicu i seks ikonu 20. stoljeća Marilyn Monroe kako puši marihuanu.

Nijemi video klip u boji navodno je snimljen u privatnoj kući u New Jerseyu, a za njega se saznalo nakon što ga je nedavno kolekcionar Keya Morgan kupio za 275.000 dolara od autora koji je htio ostati anoniman.

Morgan i autor filma dali su ekskluzivna prava agenciji Reuters, a krajem ovog tjedna fotografija iz njega naći će se u prodaji na eBayu.

Morgan je inače jedan od najpoznatijih kolekcionara povijesnih fotografija, rukopisa, autograma i dokumenata, a već godinama radi na dokumentarcu o smrti slavne Monroe 1962. godine. Tijekom svojeg istraživačkog rada ušao je u trag autoru filma koji ga je čuvao u svojoj arhivi u potkrovlju.

U video uratku slavna glumica izgleda vrlo sretna i opuštena, a pretpostavlja se da je snimljen 1958. ili 1959. godine.

- Radi se o kasnim pedesetim godinama, kada je Monroe već bila jako popularna, no ona u filmu pokazuje svoju drugu stranu kakvu do sada javnost nije vidjela. Tako opuštena kakva je na ovom snimku još nikad nije viđena - rekao je Morgan.

Na snimci se vidi kako slavna glumica uzima cigaretu i uvlači ne pretjerano duboki dim. U kasnijem prizoru miriše vlastiti pazuh i smije se tome.

Autor filma potvrdio je da je u smotuljku bila marihuana.

- Ja sam je nabavio. Bila je moja. Išla je u krug - rekao je dodajući kako se nije radilo o partiju već o maloj intimnoj prijateljskoj zabavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:55