NOVI DETALJI

PROGOVORILA I WEINSTEINOVA BIVŠA SURADNICA 'Htio je silovati kolegicu, a onda me ugovorom prisilio na 20-godišnju šutnju. On je majstor manipulacije'

 
 Profimedia, Press Association

Zelda Perkins, bivša osobna asistentica Harveyja Weinsteina, u BBC-jevoj emisiji "Newsnight" progovorila je o moćnom holivudskom producentu, kojeg je najmanje 30 žena optužilo za seksualno uznemiravanje. On je, naravno, sve demantirao i tvrdi kako je nevin.

Perkins je, otkrila je u intervjuu, 1998. godine, na filmskom festivalu u Veneciji, saznala da je Weinstein nasrnuo na njezinu kolegicu.

- Htio ju je silovati, ali sve se, po dobrom starom običaju, zataškalo. Čim smo se vratili u Veliku Britaniju, konzultirala sam se s menadžerom, koji mi je savjetovao da angažiram odvjetnika - rekla je Zelda.

Dodaje kako nije imala izbora - Harvey ju je prisilio da potpiše ugovor koji ju je obvezao na 20-godišnju šutnju o incidentu u Italiji. Zauzvrat je od Weinsteina dobila 125.000 funti (oko milijun kuna), prenosi Independent.

- Što sam mogla napraviti? Dvije mlade i nepoznate žene protiv moćnog producentskog mogula, naša riječ protiv njegove, nismo imale nikakve šanse - izjavila je Perkins.

Iako je spomenuti ugovor imao i klauzulu prema kojoj je Harvey obećao ići na terapiju, a njegovi šefovi iz tvrtke Miramax Films složili su se kako će mu otkazati suradnju ponovi li se scenarij iz Venecije, čini se kako je sve to bilo samo "mrtvo slovo na papiru".

- Weinstein je odbojno čudovište i majstor manipulacije - zaključila je producentova bivša asistentica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:11