SREĆKO VUČIĆ

RATNI INVALID S NACISTIČKIM TETOVAŽAMA I TEŠKIM PTSP-om 'Dođe mi da uzmem kalašnjikov, potučem pola sela i zadnji metak ostavim za sebe'

 
 FACEBOOK

Samoga sebe opisuje kao komunikativnu i poštenu osobu, kaže kako voli šalu na vlastiti račun, a iako je ogroman težinom, smatra da je dobar kao kruh. Njegovo ime je Srećko Vučić i jedan je od osebujnijih natjecatelja nove sezone "Farme". Jedino za čime ovaj 48-godišnjak iz Karlovca žali jest to što se nikad nije oženio, a Dnevniku.hr požalio se kako ga se žene zbog izgleda pomalo boje, iako je, objašnjava, poznato da se "otrov drži u malim bočicama".

FACEBOOK
Srećko Vučić s bivšom Miss Hrvatske Aleksandrom Grdić

A prije nego što je postao farmer, Srećko se okušao kao - glumac! Naime, osim što se pojavio u seriji "Bitange i princeze", na njegovoj IMDb stranici piše da je u filmu "Ljudožder vegetarijanac" igrao čuvara hangara, a gostovao je i u finskoj drami "Domoljub" te ratnoj priči "Broj 55".

FACEBOOK
scena iz filma u kojemu je gostovao farmer Srećko Vučić

No najkontroverzniji je ipak kratki dokumentarni film "Srećko" koji je 2008. godine režirao Dario Lonjak.

- Pogled na život iz perspektive atipičnog ratnog invalida Srećka koji dokoličari na najrazličitije moguće načine te se prisjeća ratnih dana. Film pokušava prikazati što se skriva iza čovjeka teškog 202 kilograma, prekrivenog nekolicinom nacističkih tetovaža, koji boluje od teškog stupnja PTSP-a, a pritom nikad ne skida smiješak s lica - ovako je sam redatelj svojedobno opisao svoj uradak, koji se prikazao i na ZagrebDox-u.

FACEBOOK

- Znači, ako ti ja kažem 'odi po kruh', ima da ideš odmah ili ću te ja razbit'... Neki put mi dođe da uzmem kalašnjikov, potučem pola sela i zadnji metak ostavim za sebe - govori pak bivši branitelj Srećko u kratkom dokumentarcu o sebi. U njemu je otkrio i kakve žene voli: "Cice - petica ili veće, visina - minimum 180, škola mi je nebitna, bitno da zna kuhat', da hoće prat' i malo radit' u vrtu. Boja kose i očiju isto je nebitna, dela ili ne dela, isto nebitno, dat ću joj ja mirovinu pa nek' skače okolo".

FACEBOOK

Farmer Srećko, koji preko prsa ima tetoviran nacistički pozdrav 'Sieg Heil', u ratu je bio ranjen u glavu, a zbog svega što je proživio i dan danas ima strašne noćne more.

- Bio sam u ratu, a u ratu se ne sadi cvijeće... Ne sramim se ni djela ni nedjela, a najteže mi je bilo kad sam jednoga objesio - otkrio je Karlovčanin u filmu Darija Lonjaka.

FACEBOOK
Srećko Vučić

Srećko (documentary, 2008.) from Dario Lonjak on Vimeo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 04:00