IZBAČENI STANAR BB KUĆE

DRUGA STRANA PRIČE: Niti sam grobar, niti sam imao seksualni odnos s malodobnom osobom, prije mene i jedna je obitelj bila osumnjičena u istom slučaju

 
Aleksandar Neradin (lijevo) je izbačen zbog optužbi za pedofiliju, Antonija Čatipović (desno) je sama napustila kuću, Antonija Blaće (u sredini) i dalje je voditeljica Big Brothera
 Darko Tomaš / CROPIX

- Prema mojim saznanjima od produkcije RTL Televizije netko nepoznat je, negdje nakon mog ulaska u BB kuću, kopirao link s ročišnika Županijskog suda u Rijeci i iznio ga u javnost u kojemu se vidi da je bilo ročište pod točkom tom i tom. Škakljivo je govoriti o tome, jer članak 158. Kaznenog zakona – Spolna zlouporaba djeteta sadržava puno toga.

Mogu samo okvirno reći o čemu se tu radi, ali ne mogu ulaziti u samu srž predmeta, jer je to zakonom zabranjeno s obzirom na to da su u priču uključene maloljetne osobe. U cijelosti negiram da sam na bilo kakav način vezan za taj slučaj i apsolutno nije riječ o bilo kakvom fizičkom kontaktu, odnosno seksualnom činu. S nikim se nisam nalazio niti sam imao seksualni odnos s malodobnom osobom – tim nam se riječima obratio 32-godišnji Makaranin Aleksandar Neradin, dojučerašnji stanar Big Brother kuće, kojega je produkcija RTL Televizije odlučila izbaciti iz reality showa nakon što se saznalo da se protiv djelatnika "Makarskog komunalca" na Županijskom sudu u Rijeci vodi sudski postupak zbog povrede članka Kaznenog zakona, koji propisuje postupak kažnjavanja spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina, piše Slobodna Dalmacija.

Neradin je u BB kuću ušao u subotu navečer, a napustio je u nedjelju ujutro – iz zagrebačkog Jadran filma uputio se na autobusni kolodvor kako bi uhvatio prijevoz za Makarsku u kojoj živi s obitelji, grad u kojemu se, priča nam, navodno i zakuhao cijeli slučaj koji je završio na Županijskom sudu u Rijeci.

- Riječ je o virtualnoj komunikaciji u kojoj su prije dvije godine sudjelovale dvije ženske osobe s područja Rijeke, koje vjerojatno, da oprostite, vole isti spol. Međusobno su razmjenjivale neke eksplicitne slikice, pričice i ostale stvari putem Facebook-a pri čemu je jedna od njih bila maloljetna.

Ja u toj priči ne postojim. Kad su roditelji te maloljetne osobe to otkrili, a vjerojatno su joj špijunirali mobitel ili nešto sl., cijeli su slučaj prijavili DORH-u. Ustanovljeno je da je druga osoba imala lažni profil i počelo se istraživati tko stoji iza tog profila. Prije mene se vodi postupak protiv još jedne obitelji koja je bila osumnjičena, ne znam da li je i sada, ali znam da je bilo privedeno dosta ljudi.

U biti je riječ o spajanju na neki Wi-Fi ruter, jer je ustanovljeno s koje se mreže odvijala komunikacija između te osobe s lažnim profilom i maloljetnice. Nikakva imena nisu bila poznata, samo je poznato čiji je bio ruter. Moj nije. No, osumnjičeni su svi oni koji su se spajali na tu mrežu. Ja se nisam spajao putem nje na internet, ali sam joj jako blizu. Vjerojatno su osumnjičeni bili svi koji su se mogli spajati. Jesu li svi iz Makarske?! Pa, jesu... Cijelo susjedstvo?! Ajmo reći cijela stambena zgrada.

Nisam vlast, nisam vještak, ali po mom mišljenju sporni je Wi-Fi mogla dosegnuti i susjedna zgrada. Riječ je o privatnom ruteru, Wi-Fi je navodno jedno vrijeme bio otvoren, pa se mogao 'nakačiti' bilo tko, premda vlasnici tvrde da je cijelo vrijeme bio pod šifrom – priča Aleksandar potvrđujući, u svoju obranu, kako "apsolutno nema ništa s tim, nijednu poruku, nijednu fotografiju".

- Ostaje samo misterija tko se na koga spajao, a to se suđenje razvuklo na dvije godine. I to je to. Nema nikakvih materijalnih dokaza protiv mene – veli mladić iz Makarske navodeći kako se užasno uzrujao kad je vidio da su pojedini mediji, po njegovu izlasku iz Big Brother kuće, o njemu pisali kao o pedofilu. Da je pedofil valjda bi, kaže, odmah završio u pritvoru, a ne slobodan šetao i prijavljivao se u Big Brother. Neradin se, podsjetimo, u prvoj emisiji predstavio kao haker (engl. hacker), stručnjak za računala.

- To je bilo više u dogovoru s produkcijom da zaintrigiramo gledatelje. Čak je nešto od svega onoga kako sam se predstavio bilo i moja ideja, nekih se stvari i ne sjećam, jedni drugima smo predlagali što i kako. Ali da sam ja ikakav haker oni bi kod mene našli takve softvere, takve uređaje, kompjutere..., a nije nađeno apsolutno ništa – ističe izbačeni BB stanar pojašnjavajući i radi li uistinu u "Makarskom komunalcu" kao grobar, kako se predstavio ulazeći u BB kuću.

- Predstavio sam se tako kako bi zanimljiviji video. Radio sam i na održavanju plaže, komunala je, i sami znate, širok pojam, rade se razni poslovi. Ali kako će oni meni napraviti intrigantan video ako kažem da održavam plažu?! Najjači je grobar... Dakako, posao grobara u mom slučaju nije potpuna izmišljotina, povremeno odem na ispomoć. Popunjavamo se međusobno, više tu i tamo asistiram kad ima puno cvijeća za podijeliti, kad su veliki sprovodi. Ne kopam ništa, to su budalaštine. Ne, ne spuštam lijesove u rake, postoje tu ljudi koji rade svoj posao. Vjerujte mi da 90 posto stanara u Big Brother nisu ono za što su se predstavili u videu. Jednostavno ne možete napraviti dobar video ako, primjerice, netko kaže da sjedi u kancelariji – zaključuje Aleksandar Neradin za Slobodnu Dalmaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 05:43