Backstage s Mijom

EMISIJA POZNATE VODITELJICE I MANEKENKE VODI NAS IZA KULISA OMILJENOG SHOWA 'Donosim sadržaj kakav gledatelji još nisu vidjeti. Bit ću njihov špijun'

 
 Anamaria Batur

Nakon što je žiri odabrao top 40 natjecatelja, ove nedjelje kreću emisije uživo, odnosno polufinalne emisije u kojima će se odabrani kandidati boriti za glavnu nagradu od 200.000 kuna te laskavu titulu pobjednika sedme sezone Supertalenta. Osim što će gledatelji moći uživati u uzbudljivim nastupima natjecatelja na ekranu, dašak atmosfere i zbivanja iz backstagea donijet će Mia Kovačić u emisiji na YouTube kanalu Nove TV - “Backstage s Mijom”.

- Ova emisija donosit će ekskluzivan sadržaj kakav gledatelji, koje je uvijek zanimalo što se zbiva iza kamera, dosad još nisu imali priliku vidjeti. Osim što će iz prve ruke moći vidjeti kako se natjecatelji, žiri i voditelji pripremaju za emisiju te kakve su reakcije nakon nastupa, imat će i priliku s njima u stvarnom vremenu i komunicirati. Ja ću, dakle, biti produžena ruka publike, njihov špijun u svijetu backstagea te glasnik o svemu što ih zanima - kaže Mia, koju pitamo kako se priprema za svoj novi zadatak.

Iza kulisa

- Moram priznati, jako su intenzivne pripreme jer je to potpuno nova forma, hibrid televizijskih formi i pravila te jutjuberskog načina prikazivanja i razmišljanja koji je jako zahtjevan i izuzetno zanimljiv. Moj tim Matej i Anamaria, koje ćete upoznati u samim emisijama, i ja uživamo što smo se upustili u ovu avanturu i nadamo se da će svi pratitelji YouTube kanala Nove TV doista steći dojam o tome kako je biti iza kulisa velikog televizijskog formata. Vidjet ćete produkcijsku ekipu, kandidate u veselju, nervozi, sreći. Vidjet ćete i našu publiku koja je uvijek dobro raspoložena, baš svaki element koji ne možete vidjeti na televiziji. Ovo je forma koja će krenuti nešto prije same emisije uživo i uključivat će se svaki put kad je pauza te davati u tom trenu dodatni sadržaj na YouTube kanalu Nove TV. Sve je izazov: od tehničkih aspekata na koji način smo stalno u kontaktu s našim fanovima na kanalu i kako se uključujemo i isključujemo te se nadopunjavamo s televizijskim formatom na našoj digitalnoj platformi, YouTube kanalu. Dajemo pogled našim gledateljima iza kulisa velikog formata poput Supertalenta, i to dok traje emisija uživo - kaže Mia, koja je pratila sve dosadašnje sezone Supertalenta. Posjeduje li i ona neki talent?

- Moj talent je disciplina, a vjerujte mi da je taj talent jako zahtjevno ‘dresirati’. Biti pri tome i strpljiv pretvara osobu u superheroja stvarnog života. A što se tiče onih talenata koje bih mogla pokazati, tu je puhanje trostrukih balona (jedan u drugom) od žvakaćih guma, potom znam raditi valove s jezikom te pomicati uši - kroz smijeh kaže Mia. Kakav bi talent još voljela imati?

Opuštena forma

- Voljela bih imati talent za prijevremeno i pravovremeno otkrivanje ljudi i situacija koji nam troše vrijeme i energiju. Inače, od ovih svjetovno uvriježenih talenata, voljela bih znati pjevati, i to imati anđeoski glas neke čudesne frekvencije da mogu samo s jednim tonom donijeti mir i smirenje svima oko sebe. Kao neki filmski superheroj - otkriva televizijska voditeljica koja se ne može odlučiti koji joj se član žirija showa čini najstrožim.

Anamaria Batur

- Svatko ima svoj karakter, no ponekad se znaju izmjenjivati u oštrim komentarima. Odlično funkcioniraju i pun su pogodak. Definitivno se izmjenjuju u davanju komentara koji kasnije budu u fokusu javnosti i to je odlično jer ih sloj po sloj upoznajemo iz emisije u emisiju - diplomatski odgovara Mia, čiji smisao za modu mnogi hvale. U kakvim će se kreacijama pojaviti vodeći “Backstage s Mijom”?

- Ovo je opuštena forma, u kojoj ja doista moram biti ja - vrckasta, eklektičnog modnog izražaja, mladenački i pomalo neobično. Haljinama i glamuru nema mjesta u zapozorju (smijeh). Inače se najugodnije osjećam u neobičnoj i udobnoj odjeći kombiniranoj na način na koji nitko drugi ne bi ni pomislio - otkriva Mia, za koju će nedjelje do daljnjega biti radne. Kako će izgledati?

- Cijele dane provoditi u televizijskom studiju, što je normalno kad traje neki projekt. Zato ja uvijek nosim hranu sa sobom i po tome sam poznata. Inače, cijela ekipa se organizira i svatko je zadužen za neku vrstu hrane. Ja sam uvijek zadužena za ‘pohance’ i to stručno napravi mama Kovačić, koja često zna poslati ekipi i pleh kolača. Ne moram niti napomenuti kako je moja majka dodatni član naše ekipe. I tako godinama. Pratite nas jer možda i pohanci uđu u neki od kadrova - poručuje Mia, čije pojavljivanje nije jedini novitet u sedmoj sezoni Supertalenta. Jer, mijenja se i izbor finalista.

Kako u finale?

U svakoj polufinalnoj emisiji prva dva najbolje plasirana kandidata idu direktno u finale, a trećeg bira žiri, neovisno o plasmanu koji je osvojio. Svakog tjedna jedan član žirija je predsjedavajući i objavljuje zajedničku odluku žirija o odabranom kandidatu koji ide dalje. Sveukupno 12 natjecatelja borit će se u finalu za pobjedu.

Već ove nedjelje dobit ćemo prva tri finalista, a za prolaz u finale borit će se pjevači Stella Scholaja, Damiano Roi te zlatne dame Dream team Babe, koje je u polufinale stiskom zlatnog gumba lansirao Davor Bilman. Vidjet ćemo mladu pijanisticu Nuo Cheng, kralja zabave Buki Skandal, kao i mlade glazbenike iz Benda glazbene škole Bonar. Do finala će pokušati otplesati plesna skupina Universe dance, dvojac breakdancera Kiki i Kiki te talijanski baletan Filippo Jorio. Sa svojim talentom balansiranja ponovno ćemo vidjeti i Hayforda Okinea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:52