'TRI, DVA, JEDAN - KUHAJ!'

FOTO: POTOCI SUZA U GASTRO EMISIJI, TIHANA SE RASPLAKALA ZBOG KRITIKA ŽIRIJA Upropastila je pačja prsa, stručnjaci su bili nemilosrdni, a suze krenule

 
 RTL

Neki natjecatelji RTL-ovog gastro realityja 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' očito nisu shvatili koliko je važno da u drugom tjednu showa, taman kada su se podijelili u timove i dobili nove zadatke, trebaju kuhati što je bolje moguće, pa su tako Silvijana i Marica žiriju u ponedjeljak servirale samo pljukance.

„Što vam je hlap pobjegao?“, upitao je Mate Silvijanu i Maricu, koje su pognute glave jedva došetale do žirija. „Kada je počelo odbrojavanje, razumjela sam da ima još 10 minuta“, pokušala se opravdati Silvijana, na što žiri nije znao kako odgovoriti.

„Ne bih vas htio više ubiti u pojam jer mislim da ste dovoljno same sebe ubile u pojam, tako da nema smisla da ja nadolijevam ulje na vatru. Pljukanci bi mogli biti malo mekši, oblik im je O.K. jer imaju lijepe špiceve. Volio bih da mogu probati umak, no nažalost, ostao je u loncu“, komentirao je Janković, koji smatra da su Silvijana i Marica krivo procijenile vrijeme. Zadranke su za svoje 'bianco' pljukance, odnosno napola gotovo jelo dobile dvojke od žirija i time zaslužile najmanje bodova u najnovijoj epizodi.

Za razliku od svojih sugrađanki, simpatične sestre Nina i Branka u lov na bodove krenule su odličnim receptom. Radile su hrskavu piletinu sa slatkim umakom, no već u početku je nešto krenulo po zlu.

„Očito sudbina želi da ovogodišnji žiri jede sirovu piletinu!“, komentirao je Mate, koji se nada da će kraj snimanja dočekati zdrav. Ni Mateja ni Špiček nisu bili zadovoljni njihovim jelom pa im je žiri dodijelio ukupno 16 bodova.

Ipak, nije sve tako crno. Možemo reći da se žiri uspio i najesti jer najbolje jelo dobili su od Ante i Antonija, koji su im servirali svinjski lungić u panceti, te kao prilog pire od batata. Mateja i Špiček odlučili su Slavonce nagraditi osmicama dok ih je Janković počastio devetkom te su tako pokazali da im je njihovo jelo danas bilo najbolje.

U današnjoj emisiji 90 bodova odnio je tim „Čili papričice“, dok je tim „Vallis Aurea“ prikupio ukupno 43 boda.

Inače, novi tjedan kuhanja donosi novi kulinarski zadatak koji nije svima najbolje sjeo. Žiri je pripremio pet recepata na temu ljubavi, a sve kako bi motivirali natjecatelje na pripremu tanjura punih sreće i veselja. Međutim, pojedini kandidati nisu pokrenuli „leptiriće u trbuhu“ članova žirija.

Tihana i Nikola svoja su pačja prsa prepekli i presušili, na tanjuru im nedostaje umak od pečenja, ali zato kiseline iz naranče ima napretek. Od nje su se usta žirija u sekundi skupila! Takve komentare ne želi čuti niti jedan natjecatelj, a pogotovo emotivna Tihana, koju su slabe ocjene u potpunosti rastužile. Daruvarčanka nije mogla sakriti suze od kamera…

„Nemoj se žalostiti, Tihana. Nemoj biti tužna… Sigurna sam da je sutra tvoj dan!“, hrabrila je natjecateljicu članica žirija Mateja dok su je kolege kuhari amateri tješili grleći.

RTL

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:57