'TRI, DVA, JEDAN - KUHAJ!'

FOTO: VRLO TEŽAK I NEUGODAN ZADATAK DOVEO CURE DO POBJEDE Pažanin nikoga nije štedio: 'To je toliko blijedo, anemično, tome treba života...'

 
 Promo RTL

U utorak navečer kandidati su morali improvizirati te od prikupljenih namirnica pripremiti toplo predjelo i jelo. Dio kandidata bio je potpuno zbunjen zadatkom, a oni malo sretniji uspjeli su izvući najbolje od situacije.

Na početku večeri voditelji Doris i Ribafish predstavili su natjecateljima zadatak - trka parova u kojoj je po jedan par iz svakog tima u roku od tri minute trebao uzeti što više namirnica za cijeli tim. Mentori Željka Klemenčić i Ivan Pažanin prije kupnje savjetovali su svoje timove na što bi trebali pripaziti, pa su za ženski tim u kupnju išle Marijana i Jole, a za muški Ivan i Ivan.

Promo RTL

“Nadam se da će proći ta početna zbunjoza i jedva čekam vidjeti što će skuhati i mogu li raditi pod tako velikim pritiskom”, kazao je Pažanin, a Željka se složila kako je ovo vrlo težak i neugodan zadatak te da improvizacija kandidatima nije jača strana.

“Vidim tu hrpu namirnica i ne znam što bih prvo uzeo i kuhao. Do zadnjeg sam trena samo gledao što s čim ide”, kazao je Bruno koji je bio u potpunom čudu što skuhati, baš kao i većina parova.

Promo RTL

Nakon što su se podijelile namirnice među timovima, krenula je priprema. Neki su hrabro stajali iza svojih ideja dok su drugi i nakon 45 minuta bili gotovo na početku.

“Mi i dalje ne znamo što pripremamo. Pokušavamo i sami shvatiti što kuhamo”, kazali su Alen i Dino dok su Franka i Dina bile vrlo sigurne u svoja jela, no vremensko ograničenje od 75 minuta malo ih je uznemirilo.

“U početku smo mislile da je sve pod kontrolom, a onda smo shvatile da smo si zadale previše posla i sve je u kaosu”, kazale su djevojke, no ipak su uspjele sve završiti i servirati na vrijeme.

Promo RTL

“Ovo je fantastično, jedan od boljih pijata koje sam probao”, kazao je Pažanin na Frankine raviole koje su svi pohvalili, a Dinin Maroko na tanjuru također je naišao na odobrenje žirija.

Tomislav i Tomislav oduševili su Tomislava Špičeka sočnom piletinom: “Bolji batak nisam već dugo pojeo, svaka čast”, a Željku je osvojila ukusna tjestenina Štefice i Katice: “Vi radite tijesta kao stroj!”

Promo RTL

Nakon niza dobrih i solidnih tanjura, stigla su žiriju manje privlačna jela.

“To je toliko blijedo, anemično, tome treba života, krvi, energije… Oni su se danas skroz pogubili”, komentirao je Pažanin nakon što je kušao piletinu na bijelo koju su pripremili Alen i Dino.

Jelo za pamćenje nisu napravile ni Karmen i Marina koje su prekuhale bulgur i za glavno jelo “sklepale” razne namirnice, kao ni Jole i Marijana koje su poslužile tunu s batatom.

Promo RTL

“Komponente su pojedinačno dobre, ali zajedno ne idu”, kazala je Željka za neobičnu kombinaciju.

Na kraju večeri, kada su se zbrojile sve ocjene, najbolje iz ženskog tima bile su Dina i Franka, a iz muškog Tomislav i Tomislav. U vodstvu su i dalje djevojke koje nakon dva dana imaju 176 bodova, što je 14 bodova više od dečki koji imaju 162 boda.

“Danas smo se provukle jer nemam dojam da smo bile puno bolje od muškog tima, ali nije bilo ni velikih katastrofa”, zaključila je Željka.

Hoće li se kolo sreće okrenuti, pogledajte već u srijedu u 21:15 sati na RTL-u!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:37