REALITY

MARIO MLINARIĆ ODLAZI IZ EMISIJE 'ŽIVOT NA VAGI'? Već se šuška o njegovoj zamjeni, mogući nasljednik dolazi iz svijeta veslanja

 
 Nikša Stipaničev / CROPIX

S prvim danima ljeta RTL planira početi sa snimanjima nove, četvrte sezone popularnog showa "Život na vagi", čije bi se epizode trebale emitirati ove jeseni. Sve je izglednije kako u njima više nećemo gledati trenera Marija Mlinarića, koji se prema izvorima Slobodna Dalmacije, zahvalio producentima na pozivu.

Kondicijski trener i profesor kineziologije navodno ima druge planove preko ljeta pa samim time i nedovoljno vremena da se posveti zahtjevnom poslu u showu, gdje gotovo svakog trenutka tijekom četiri mjeseca treba biti na raspolaganju kandidatima u borbi s kilogramima. Producenti emisije posljednjih su se dana dali u potragu za novim trenerom koji će uz Sanju Žuljević biti potpora svojem timu. Već su obavili nekoliko razgovora, a doznaje se kako je jedan od najizglednijih Mlinarićevih nasljednika Mario Vekić.

Rođeni Osječanin, visok 190 centimetara, bio je član hrvatske veslačke reprezentacije i osvojio je medalje na velikim međunarodnim veslačkim natjecanjima. Osim toga, certificirani je instruktor fitnessa te kroz jedinstvenu metodu Aviron Fit pomaže svojim polaznicima da se bolje osjećaju u svom tijelu, ujedno jačajući samopouzdanje.

- Nakon završetka karijere stekao sam određeno znanje i bogato iskustvo, za koje smatram da može biti od ogromne vrijednosti, ali da će ta vrijednost propasti ako ga ne nastavim prenositi dalje. U veslanju je situacija takva da kad veslači završe sa sportskom karijerom, odjednom se nalaze u nepoznatoj situaciji - moraju se dalje snaći sami za sebe, kao da nas nikada nije ni bilo - kazao je Vekić.

- Kad sam to shvatio, morao sam donijeti brzu odluku što i kako dalje. Znao sam da želim raditi ono što volim, samo sam morao pronaći način kako da to bude aktivnost koja će moći platiti račune. Kako sam već imao nekih trenerskih iskustava u veslanju, a nekoliko ljudi me je tražilo savjete vezano uz programe treninga i rekreacije, shvatio sam da bih mogao u pozivu instruktora fitnessa pronaći svoje buduće zanimanje - ispričao je bivši veslač.

Gledateljima reality showa mogao bi biti poznat jer je već gostovao u prvoj sezoni "Života na vagi", a pojavio se i u "Gospodinu Savršenom" kada je s natjecateljicama u vili vježbao pilates. Iako su iz Slobodne Dalmacije poslali upit RTL-u da im potvrde da Mario Mlinarić više neće biti dio showa, službeno priopćenje nisu dobili, a ni on nije htio ništa komentirati.

Sudjelujući u tri sezone "Života na vagi", nekadašnji Mister turizma, koji se također okušao i kao glumac, maneken i televizijski voditelj, a 2009. pobijedio je i u "Farmi", postao je miljenik televizijskih gledatelja, ali i kandidata kojima je bio velika potpora u skidanju kilograma i u vanjskom svijetu.

Opatija, 160219.
Sportska dvorana Marino Cvetkovic.
Dora 2019. Izbor Hrvatskog predstavnika i pjesme za Eurosong.
Na fotografiji: Mario Mlinaric.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / CROPIX

Odlaskom iz gledane emisije zasigurno će rastužiti i buduće kandidate i gledatelje, no oni će i dalje moći pratiti njegov rad jer Mlinarić, poznat i kao stručni suradnik Mirka Filipovića, često u javnosti organizira brojne humanitarne akcije vezane za promociju sporta i zdravlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 18:06