TRAŽI SRODNU DUŠU

Moj muž je gradio kuću, a onda se desila tragedija... Sviđaju mi se hrvatski tipovi muškarca - visoki i tamnokosi, trebam nekog da me voli

 
 CROPIX

U 11. sezoni 'Ljubav je na selu – međunarodna sezona', koja na RTL-u kreće s prikazivanjem 8. rujna od 20 sati, među petero farmera našla se i jedna dama s adresom u Čileu, a dubrovačkih korijena…, u potrazi za srodnom dušom…

Darinka Ljubica Goravica Green ima 52 godine, ekonomistica je po struci i živi u Čileu, gdje je i rođena, ali njezina obitelj potječe iz Dubrovnika. Darinka živi u gradu Iquiqueu (što znači fjaka) sa svoje dvoje djece Androm (24) i Ivanom (28), a vlasnica je turističke agencije 'Croatia tours' u kojoj i radi.

Uz posao u agenciji, vikendom je posvećena svojoj farmi, smještenoj u oazi pustinje Atacama. Čileanka hrvatskih korijena po ocu, na tisuću metara kvadratnih ondje uzgaja mango, avokado i specifičnu vrstu limuna i naranči koje rastu samo u Pici.

U Hrvatskoj je prošla izbjeglištvo

Za vrijeme Domovinskog rata Darinka je bila u Hrvatskoj kako bi pomogla svojima, a u Lijepoj Našoj završila je i fakultet te se udala i dobila prvo dijete. Prošla je i izbjeglištvo, a ona i njezina obitelj tada su živjeli samo od humanitarne pomoći pa su odlučili otići u Čile.

'Nije bilo lako, naše selo je bilo skoro izgorjelo, a mi smo živjeli od humanitarne pomoći. Sve je bilo skupo…', prisjeća se Ljubica ratnog vremena u Hrvatskoj.

Privatni album

Tada se dogodila tragedija - njezin suprug preminuo je od električnog udara prije 22 godine i farmerica je ostala sama.

'Moj muž je gradio kuću, uključio je lampu i udarila ga je struja, i dogodilo se što se dogodilo. U tom trenutku sam samo mislila na djecu i pokušala biti dobro zbog njih. Nije lako biti bez osobe koju si toliko volio, a moj Mišo je bio poseban tip…, bio je najbolji', prisjeća se Darinka sa suzama u očima. Ono što je zanimljivo jest da su se nakon tragedije Darinka i vlasnica kuće zbližile u toj tuzi i boli te na koncu postale najbolje prijateljice.

Svoju budućnost sada zamišlja tako da pola godine živi u Hrvatskoj, a pola u Čileu, u kojem je svi smatraju 'dobrim duhom grada'. Također, nerijetko posjećuje Hrvatski dom iseljenika gdje rado odgovara na pitanja te prevodi tekstove na hrvatski pa je tako, kaže, spona Hrvatske sa Čileom.

'Meni ne trebaju materijalne stvari'

Od partnera traži da bude pošten, iskren, razuman i odgovoran, a voli 'hrvatske tipove' muškaraca – visoke i tamnokose. 'Meni ne trebaju materijalne stvari, meni treba netko tko će me voljeti', zaključila je Darinka, koja je nakon supruga imala jednu dugu vezu od 12 godina.

Ribnik, 260419.
Gorica Ribnicka.
Snimanje RTL-ove emisije Ljubav je na selu. Na fotografiji: farmeri iz dijaspore.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
CROPIX

U slobodno vrijeme farmerica voli voziti bicikl, rolati se i putovati, a savršeni godišnji odmor joj je kaže, na otoku Šipanu. Kada je u Čileu vikendom obavezno odlazi u svoju oazu u Pici.

'Preko vikenda volimo otići u našu oazu u pustinji gdje imamo manga stara preko dvjesto godina, limuna, naranči… Volimo tu doći i uživati', prepričava Darinka koja se, priznaje, ipak više osjeća kao Hrvatica nego Čileanka. 'Ja više uživam u Hrvatskoj više nego u Čileu i dolazim svakih nekoliko mjeseci', otkrila je Čileanka hrvatskih korijena. Hoće li se u Hrvatsku vratiti sama ili sa novom ljubavi, gledatelji će doznati, ove nedjelje (8. rujna), na RTL-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:14