MOJ NOVI ŽIVOT NAKON FARME

Pobjedu sam skrivao godinu dana, a danas sam opet zaljubljen, živim s Ivanom. Ali s Editinom smrću ne mogu se pomiriti

 
Saša s djevojkom Ivanom
 Matija Djanjesic / CROPIX

Saša Vujnović (26) Jutarnjem je otvorio vrata svog doma u Vrbovskom i otkrio što mu se sve događalo od snimanja do emitiranja reality showa na Novoj TV. Je li sad pronašao sreću?

Godinu je dana šutio i od svih, osim najbliže obitelji, skrivao tajnu. Saša Vujnović (26) još je krajem prošle godine znao da je osvojio Farmu i postao bogatiji za pola milijuna kuna, ali nikom nije smio reći.

Kad je krenulo prikazivanje showa, toliko mu se toga promijenilo u životu da je ponovno gledanje s godinom zakašnjenja bilo gorko, koliko i slatko iskustvo.

- Plakao sam gledajući finale - kaže mi.

Za njega kažu da je skroman, radišan i jednostavan, a u finalu je, emitiranom u ponedjeljak navečer na Novoj TV, u završnom dvoboju pobijedio vođu suprotstavljenog klana Juricu Belamarića i izvršio osnovnu misiju zbog koje u show i ušao - da se dokaže sinu Borni.

Reality show uglavnom se smatra kopiranjem stvarnog života uz pomoć izazivanja drame, ali ovaj put stvarni je život prouzročio dramu koja je puno više od showa promijenila živote natjecatelja. Najviše možda baš njegov.

Naime, prošli je tjedan, tri dana prije emitiranja finala, u prometnoj nesreći tragično poginula 24-godišnja natjecateljica Farme Edita Ptičar. Saša i Edita tijekom 11 tjedana u kući bili su nerazdvojni, a nakon kraja showa, tri mjeseca bili su u vezi.

Vrbovsko, 191218.
Sasa Vujnovic, pobjednik televizijskoog showa Farma.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / CROPIX

Omiljeni par

Njihova je ljubavna priča bila emotivno središte cijele sezone i na kraju je, nažalost, završila tragično. Saša i Edita zaljubili su se tijekom snimanja, i to prvo skrivali jer Edita je bila zauzeta, a kako su nakon izlaska u stvarni svijet vezu pokrenuli pa prekinuli i prije emitiranja, ponovno proživljavanje tih sada već davnih trenutaka u Saši je izazvalo brojne emocije.

- Prošlo je puno vremena. Bio sam tamo, na imanju, ali ispalo je da nisam znao sve što se događalo. Tek sad sam vidio stvari koje tada nisam znao, razne klanove, razne tajne planove - govori Saša, po struci kuhar.

- Bez obzira na to što sam znao ishod svega, pustio sam suzu gledajući finale. U meni se miješala sreća i tuga, ali je žalost ipak prevladala - priča.

Na dan emitiranja finala, Edita je bila pokopana.

- Ne, nisam bio. Jednostavno nisam mogao. Sve mi je to još uvijek preemotivno. Da sam otišao, mislim da bih se srušio od svega. Shrvala me misao da sam ju još prije nekoliko dana gledao kako se smije i bodri me. Ovo mi je stvarno jako teško životno razdoblje. Stvarno ne znam ni kako ga uopće opisati - kaže Vujnović i dodaje da nakon Nove godine svakako planira skupiti snage i otići zapaliti svijeću na Editin grob.

Njihov odnos krenuo je kao prijateljstvo, ali ubrzo se intenzivirao. No, ona je bila u vezi i nije htjela dečku priuštiti neugodna iznenađenja preko televizije. Saša je, inače, razveden i ima sina od tri i pol godine. U show je ušao, kako je govorio, da bi se dokazao njemu i bivšoj supruzi. Kad je snimanje showa završilo, njih su dvoje krenuli u vezu, koja je potrajala nekoliko mjeseci. Rastali su se kao prijatelji, presudila je udaljenost.

Vrbovsko, 191218.
Sasa Vujnovic, pobjednik televizijskoog showa Farma.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / CROPIX

- Čuli smo se koliko smo god mogli, no putovi su nam se jednostavno razdvojili, svatko je otišao na svoju stranu pa to nije bilo lako. Često sam u Rijeci ili doma u Vrbovskom, a ona je živjela na drugom kraju Hrvatske. Ali bili smo u dobrim odnosima. Trebali smo se naći u utorak na koncertu za Zakladu Ana Rukavina, no stvari su otišle krivo - iskren je Saša, koji se, osim s Editom, nakon odlaska s Farme često čuo i s natjecateljicama, Anicom i Mateom.

- One su bile moj klan - kaže.

Ova je sezona Farme bila prilično problematična. Natjecatelji su često bili nervozni, puno su se svađali, mnogi su se poslovi odrađivali traljavo, a odmah na početku ih je dočekalo razrušeno imanje koje su prvo trebali obnoviti. Voditelji su ih nekoliko puta upozoravali na bolje održavanje higijene, jaču brigu za životinje, a u tako napetom okruženju bilo je puno negativnih emocija. Stoga je odnos Saše i Edite, s motivom zabranjene ljubavi, često bio najsvjetlija točka showa. I gledatelji su to odmah prepoznali, na društvenim mrežama brojni su gledatelji navijali upravo za Sašu. Pobjeda u finalu nad drugim klanom čije su sudionike gledatelji često opisivali kao spletkaroše, doživljena je kao katarza.

Nitko nije znao

Nitko osim Sašinih najbližih, koji su se pojavili i u finalu, nije znao da je on pobjednik showa.

- Čim sam izašao, počeo sam dalje raditi i normalno nastavio sa životom. Nekako sam sve te događaje maknuo iz svoje glave, a pitanja su krenula tek kada je počelo emitiranje na televiziji. No, nisam smio nikome ništa govoriti - prisjeća se, a kaže da mu danas pristiže sve više pohvala i podrške.

- Uz mene je doslovno cijela Hrvatska - kaže.

Od novca koji je osvojio pobjedom, nešto manje od 500.000 kuna, pomogao je svojim ukućanima, a još razmišlja o planovima za budućnost, koje je osmislio okvirno.

- Radim fasade u građevini, pa razmišljam o tome da nastavim s tim, ali u svojoj firmi. Isto tako, volio bih si kupiti neku kućicu - priča Saša koji je u međuvremenu opet pronašao ljubavnu sreću, pa sada s nevjenčanom suprugom Ivanom, svojom novom ljubavi živi u iznajmljenoj kući u Vrbovskom.

- Mirna sam i povučena osoba. Iskusio sam razne stvari i prije odlaska u Farmu, pa mogu reći da mi ništa tamo nije bilo toliko strano. Morali smo biti disciplinirani i brinuti se o životinjama, to mi je bilo vrlo zanimljivo. Ljudski odnosi su bili katastrofa, ali sam uspio ostati staložen. Posložio sam si stvari u glavi tako da ostanem jak - kaže.

Osim njih dvije, imao je još jednu veliku motivaciju - svojeg sina - koji je glavni razlog zašto se uopće i prijavio u show. Htio je dokazati kakav je i da je vrijedan svojeg djeteta.

- Borna ima tri i pol godine, već je pravi dečkić. Njemu sam i posvetio sve što sam napravio. Još je mali pa ne razumije što se točno događa, no jednom će sigurno shvatiti sve. Moj brat je snimao svaku epizodu Farme i nadam se da će ih sin jednom pogledati - kaže Saša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 14:25