'REALITY ZA ODVAŽNE'

POČINJE NOVA SEZONA FARME, NATJECATELJE OČEKUJE ŠOK Pravila će biti stroža, uvjeti teži, a po dolasku morat će zasukati rukave i zaslužiti prvi obrok

Mentor Joža, Mia i Drele
 Promo / Nova TV

Reality show Farma vraća se u šestoj sezoni ove nedjelje, a izdržljivost, snaga i odlučnost natjecatelja ove će se godine posebno naći na kušnji. Opstanak na farmi trebat će se itekako – zaslužiti.

S novom sezonom, koja s emitiranjem kreće ove nedjelje od 20 sati na Novoj TV, dolaze i brojni noviteti, a život na farmi bit će sve samo ne onakav kakvim su ga farmeri zamišljali.

U avanturu života upustit će se 18 kandidata, a ono što će ih dočekati, sigurno ih neće ostaviti ravnodušnim. Staro imanje poharala je apokalipsa. Razrušeni krovovi, izbijeni prozori i vrata, razbacana ograda, iščupano korijenje stabala - samo su neki od prizora koji će dočekati farmere šeste sezone, a njihov prvi zadatak bit će preživjeti katastrofu i obnoviti farmu prikladnu življenja na njoj.

Od farmera se očekuje da budu spremni izdržati duže vrijeme bez mobitela, računala i odreći se udobnosti vlastitog kreveta, da budu dovoljno hrabri da rade i žive na farmi udaljenoj od civilizacije i budu spremni prihvatiti sve izazove koji će ih dočekati na osamljenom seoskom imanju.

Šesta sezona popularnog showa donosi brojne novosti, a pravila postaju stroža i uvjeti teži. Po dolasku na farmu kandidate očekuje iznenađenje – razrušena kuća. Kako bi se čim prije mogli useliti, morat će dobro zasukati rukave i angažirati se oko obnove. Na farmi će ih dočekati i mlin koji će trebati obnoviti kako bi pomoću njega mogli proizvoditi brašno za prehranu i zaradu.

Nakon pet godina poljodjelstva i stočarstva vrijeme je da se farmeri odvaže i odu korak dalje i preuzmu bitnu ulogu u zajednici - upoznaju se i savladaju trgovanje i uslužne djelatnosti. Stup za postizanje tih vještina će biti mlin i zanatlije. Mljevenjem žitarica i trgovanjem svojih rukotvorina, farmeri će imati mogućnost svaki tjedan povećati glavnu nagradu koja iznosi do pola milijuna kuna. Farmeri će se, dakle, prehranjivati isključivo od vlastitog rada. Hranu će nabavljati od trgovačkog putnika i plaćati je dukatima koje su zaradili prodajom proizvoda koje su sami proizveli. Osim poljoprivrednih proizvoda, morat će naučiti kako dobiti hranu i od životinja, kojih će ove godine na farmi biti više no ikad do sada!

Hit reality show, premijerno emitiran 2008. godine, nizao je uspjehe sa svakom godinom prikazivanja, a posljednje dvije sezone, nakon nekoliko godina stanke, ostvarile su izuzetan uspjeh, pa su tako četvrta i peta sezona 'Farme' bile najgledaniji reality show u Hrvatskoj.

Prema rezultatima gledanosti agencije AGB Nielsen dogodovštine farmera u posljednjoj sezoni svakodnevno je u prosjeku pratilo oko 570 tisuća gledatelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:22