'LJUBAV JE NA SELU'

PULJANIN KOJI JE OTKRIO DA JE HIV POZITIVAN NATJECAO SE U DOMAĆEM AGROREALITYJU Goran se borio za Sandrinu naklonost, ali ona je mislila da je 'čudan'

 
Goran Mijuković u sedmoj sezoni 'Ljubav je na selu'
 Screenshot / RTL Facebook

Goran Mijuković, Puljanin koji je nedavno u ispovijesti Jutarnjem listu hrabro otkrio da ga je bivši partner zarazio HIV-om, prije tri se godine borio za naklonost farmerice u popularnom reality showu RTL-a, ‘Ljubav je na selu’.

Goran je u sedmoj sezoni emisije ‘Ljubav je na selu’ 2016. pismo poslao jednoj od najzgodnijih farmerica Sandri Blažini. Ona ga je potom pozvala da joj se pridruži kao jedan od kandidata na njezinom imanju u Durlincima kraj Ozlja. Sandra je ipak do kraja sezone ljubav pronašla s drugim kandidatom, a Gorana je opisala kao ‘čudnog’.

Na jednom od spojeva koje su odrađivali u emisiji kako bi se što bolje upoznali, Sandra i Goran su imali vremena samo za sebe. No, Goran to očito nije iskoristio jer je zbunjena Sandra nakon spoja rekla da je na svako pitanje odgovarao samo s da ili ne, pa je zaključila da je čudan.

Goran Mijuković, koji je ovih dana napunio 29 godina, odlučio je za Jutarnji lilst ispričati svoju životnu priču i javnosti reći da je zaražen HIV-om te upozoriti sve ostale da budu oprezni i da se redovno testiraju. Staloženo nam je ispričao svoju priču, bez nekog straha od stigme društva.

Screenshot / RTL Facebook
Sedma sezona Ljubav je na selu s Goranom Mijukovićem

- Bio sam na Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” gdje sam obavio sva testiranja, i 2. travnja dobio sam nalaze koji su mi potvrdili da sam HIV pozitivan. Bio sam u velikom šoku kada sam to saznao, iako sam znao da s mojim zdravljem već neko vrijeme nešto nije u redu. To je samo potvrdilo moju sumnju. I sada još ne mogu vjerovati što me je snašlo - rekao nam je ovaj nezaposleni mladić koji je inače po struci pomoćni kuhar. U vrijeme sudjelovanja u reality showu nije bio HIV pozitivan jer se, kako i sam priznaje, redovito testirao.

Na bolest ga je upozorio poznanik kad je vidio da mu je konstantno loše. Po istim je simptomima prepoznao virus kod svog bivšeg partnera, za kojeg je uvjeren da mu je prenio virus, no njega ta priča ne zanima. On je uvjeren da nije bolestan i ne namjerava se testirati, rekao je Goran, čak ni nakon što ga je obavijestio da je on pozitivan.

Presnimka: fotografija iz privatne arhive / Cropix
Na fotografiji: Goranov s partnerom koji ga je zarazio HIV-om

S činjenicom da je HIV pozitivan Goran se nije još do kraja pomirio. Smireno je prihvatio nalaze, no tek sad počinje borba za održanje zdravlja. Revodno pije terapiju i ide na kontrole i želi svoj život učiniti što kvalitetnijim.

- Ova me bolest neće zaustaviti da radim sve ono što sam i dosad rado. Otkad pijem terapiju, puno se bolje osjećam. Volio bih naći nekog partnera koji također ima tu bolest. Naravno da se bojim za život i svaki dan mislim hoću li umrijeti. To je valjda normalno. Ali još uvijek baš ne mogu vjerovati da sam zaražen - priznaje Puljanin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:09