ROBERT ROKO BAKOVIĆ

REKORDER U SKIDANJU KILOGRAMA Pobjednik 'Života na vagi' otkrio što će s osvojenih 150.000 kuna i što mu je bilo najteže u showu

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 10.12.2019. u 10:42

RTL

Pobjednik Roko s trenerima Edinom i Majom

REKORDER U SKIDANJU KILOGRAMA Pobjednik 'Života na vagi' otkrio što će s osvojenih 150.000 kuna i što mu je bilo najteže u showu: 'Noću je bilo najgore...'

On je primjer da se trud uvijek isplati - uz njegovo ime vežu se riječi poput ustrajnost, predanost, odricanje, volja - on je Robert Baković Roko, 43-godišnjak koji će 2019. pamtiti po životnoj promjeni.

Ljetos je bio samo još jedan kandidat RTL-ova "Života na vagi", a godinu je zaokružio skinuvši 76,2 kg čime je zavrijedio titulu pobjednika četvrte sezone jednog od najpopularnijih showova u Hrvatskoj. U prvom intervjuu nakon trijumfa otkrio je kako mu izgledaju dani nakon povratka iz Grižana i zašto bi se svi koji se bore s prekomjernom težinom trebali prijaviti u show.

Jeste li se nadali pobjedi?

- Jesam. Svaki dan, svaki trening imao sam jasan cilj i toga sam se držao. Nakon ulaska u finale želio sam i pobijediti. Trenirao sam svaki dan dvaput i pridržavao se pravilne prehrane. Dao sam sve od sebe kako mi kasnije ne bi bilo žao. Moja se obitelj u potpunosti prilagodila meni i mom novom načinu života i zato ovu pobjedu nisam zaslužio samo ja, nego i cijela moja obitelj.

Koga ste vidjeli kao najvećeg konkurenta u finalu?

- Definitivno Lidiju. Žena je mašina. Nakon njezine životne tragedije, iznenadio sam se koliko je uporna i jaka. Doista je vrijedna svake hvale. Želim joj sve najbolje u životu, da ostane tako uporna i ostvari sve što je planirala jer je to zaista zaslužila.

Zagreb, 221119.
Jadran film.
Snimanje emisije Zivot na vagi.
Na fotografiji: kandidati.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX

Lidija Tomić

 

Što vam je tijekom boravka u kući bilo najteže?

- Prvih desetak dana bilo mi se teško naviknuti na treninge i novu prehranu. Nakon tog perioda sve je išlo puno lakše, kad sam shvatio da se kući neću vratiti dok ne dođem do svog cilja. Noću sam proživljavao najteže trenutke. Nisam mogao zaspati, razmišljao sam o djeci. Jako su mi nedostajali njihovi poljupci, zagrljaji, smijeh, onaj dječji, pun ljubavi… Srce mi se raspadalo.

Ali koliko god mi je razdvojenost od njih bila teška, toliko me to motiviralo. Ipak sam zbog njih i došao ovdje. Ni u jednom trenutku nisam mislio odustati, imao sam jasan cilj. Čak nisam ni ponio fotografije svoje obitelji kako bih ostao fokusiran na svoj cilj. Kad sam izašao iz kuće, bilo mi je potrebno naviknuti se na civilizaciju i nekoliko sam dana bio malo izgubljen.

Koliko su treneri, a naročito Edo, utjecali na vašu mentalnu preobrazbu?

- Edo mi je bio velika motivacija jer je u svakom trenutku znao što treba reći, kako me motivirati ili potaknuti da ne odustanem od cilja. Razgovarajući s njim o raznim temama dodatno me motivirao u postizanju toga cilja. Mislio sam da me samo muški trener može motivirati, ali prilikom treniranja s Majom shvatio sam koliko je ona dobra trenerica, stručna i vedra osoba, koja me također može motivirati. Oboje su veliki profesionalci i veliko im hvala na svemu.

Kako sad izgledaju vaši dani? Koliko pazite na prehranu, koliko puta tjedno vježbate?

- Dan mi počinje doručkom. Nakon toga odvozim djecu u vrtić i školu, popijem kavu u svom kafiću i jurim na trening. Nakon treninga idem kući kuhati ručak, jedem i idem na posao. Vodim računa o tome da uvijek imam nešto zdravo uza se, tako da međuobrok i večeru nosim sa sobom. Ako mi posao dopusti, prije spavanja odem brzo hodati ili plivati. Vikendom mi je postala rutina otići planinariti na Sljeme.

Na što ćete potrošiti nagradu (150.000 kuna)?

- Dio nagrade sigurno ću potrošiti na dugoočekivani šoping - pod tim mislim da ću kupiti ono što želim, a ne ono na što sam bio osuđen, što sam zbog viška kilograma morao nositi. Ostatak će čuvati žena, jer ona najbolje čuva!

Što biste poručili svima koji dvoje trebaju li se prijaviti u show?

- Svima koji kreću u borbu s viškom kilograma poručio bih da je to dug i težak put, ali svaki se napor i trud na kraju isplate. Sav ovaj osvojen novac ne može zamijeniti ono što sam dobio skinutim kilogramima. Kad toliko smršaviš, osjećaš se kao da si na vrhu svijeta ili da si ponovno rođen. Za kraj bih svima poručio da nikad ne odustaju od sebe jer uz naporan trud, znoj i podršku najmilijih - sve je moguće - zaključio je Roko u razgovoru za RTL.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo