ODLUKA PRODUKCIJE

RTL IZBACIO ANTU BIUKA IZ BIG BROTHERA U kuću ušao tjedan dana nakon što je susjedu navodno prijetio puškom, u emisiji se 'hvalio' da je pretukao ženu

Ante Biuk
 RTL / Big Brother

Ante Biuk iz Ogorja, koji je prije tjedan dana ušao u Big Brother, nakon čega su mediji odmah izvijestili da je riječ o osobi s ozbiljnim pravosudnim problemima, izbačen je iz RTL-ovog reality showa u nedjelju.

- Produkcija projekta Big Brother odlučila je izbaciti stanara Antu Biuka iz kuće, javio je RTL, navodeći da je Biuk kuću napustio u 13 sati.

Biuka su izbacili dan nakon što je usred prijenosa uživo jednom od sustanara rekao da je svojedobno jednu ženu pretukao nogom tako da joj je izbio kamence iz bubrega te da je to zaslužila.

- Nakon izjava o fizičkom nasilju nad ženom, Big Brother je pozvao g. Biuka u ispovjedaonicu i upitao o navodima na što je navedeni stanar odgovorio negiranjem. Pravila kuće zabranjuju laganje u ispovjedaonici. Izjave o povredi žene su neprihvatljive, a RTL najstrože osuđuje svaki vid nasilja, te su navodi bivšeg stanara predani policiji, navodi se na RTL-ovoj stranici.

Iako je Biuk izbačen tek nakon izjave o nasilju, čim je ušao u kuću na vidjelo su izašli njegovi problemi sa zakonom.

Tako je Slobodna Dalmacija detaljno izvijestila da je 41-godišnjak formalno pravno neosuđivan, ali se protiv njega, primjerice, vodio postupak bog sudjelovanja u tučnjavi iz 1996., a koja je završila smrću britanskog vojnika unproforca Simona Leeja Terencea Jeansa. Taj je postupak okončan 2000. godine zbog zastare, ali prije toga Biuk je nepravomoćnom presudom dobio 6 mjeseci zatvora.

Najnoviji problem sa zakonom Biuk je imao netom prije ulaska u kuću. Objavljeno je, naime, da je tjedan dana prije ulaska u show navodno došao 84-godišnjem susjedu s puškom M48 na kućna vrata u Ogorju Donjem nakon čega mu je navodno ukrao tisuću eura, tisuću kuna i zračnu pušku.

Istraga protiv njega za ovo djelo je otvorena, ali još nije pravomoćna. Bude li mu u konačnici suđeno, prijeti mu kazna od 3 do 12 godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 04:08