NEVJERICA

ŠOK I SUZE U KUĆI 'VELIKOG BRATA' Natjecateljima njemačkog Big Brothera tek sad priopćili da je od njihova ulaska u kuću svijet snašla pandemija

 
 Screenshot / TWITTER

Natjecatelji 13. sezone njemačke verzije reality emisije Big Brother doznali su u utorak navečer da je za vrijeme njihova boravka u kući "Velikog brata" u Kölnu izbila pandemija koronavirusa, piše RTL.

Riječi Jochena Schroppa, 41-godišnjeg voditelja emisije koju producira televizijska postaja Sat.1, i liječnika produkcije dr. Andreasa Kaniewskog o riziku infekcije, nošenju zaštitnih maski i socijalnog distanciranja neke su natjecatelje šokirale i rasplakale.

Objava o koronavirusu osobito je pogodila 26-godišnju njegovateljicu u domu za starije osobe Michelle jer njezina 50-godišnja majka boluje od kronične opstruktivne plućne bolesti (KOPB). Michelle nije mogla suspregnuti suze, a u jednom je trenutku napustila prostoriju u kojoj su natjecatelji boravili za vrijeme prezentacije voditelja Schroppa i Kaniewskog.

Vijest o pandemiji koronavirusa rasplakala je i 30-godišnjeg animatora na vjenčanjima Pata Müllera, također sudionika showa.

Schropp i Kaniewski svoje su prezentacije održali iza staklenog panoa, a voditelj je natjecateljima rekao da će im uvijek dati pravovremene informacije o zdravstvenom stanju članova njihovih obitelji i prijatelja. Kaniewski im je objasnio kako se virus širi i koje simptome prikazuju zaražene osobe, a rekao im je i da za virus trenutno nema cjepiva. Pokazao im je i kako na pravilan način prati ruke.

Sat.1 je nakon predavanja natjecateljima pustio videoporuke koje su snimili njihovi prijatelji i članovi obitelji. Većina je natjecateljima savjetovala da ostanu u kući "Velikog brata" jer su tamo sigurni od pandemije.

Natjecateljima je rečeno da će moći napustiti kuću ako se situacija u Njemačkoj pogorša i ako netko iz njihove obitelji oboli. U Njemačkoj je do utorka navečer zabilježeno 9.367 slučajeva zaraze koronavirusom te 26 smrtnih slučajeva.

Kako piše The Guardian, većina od 13 preostalih natjecatelja u kući se nalazi od 6. veljače. Četiri su natjecatelja u kuću ušla 6. ožujka, tri dana prije nego što je u Njemačkoj prva osoba preminula od Covida-19.

Sat.1 je dugo oklijevao s odlukom da natjecateljima kaže što se događa jer je to protiv uobičajenih pravila emisije. Naime, s natjecateljima se obično dijele samo najnužnije informacije kao što su smrtni slučajevi u obitelji. No, nakon pritiska na društvenim mrežama, televizija je popustila te natjecateljima u utorak tijekom emisije uživo rekla što se trenutno u svijetu događa.

Njemačka nije jedina država u kojoj se trenutno odvija natjecanje Big Brother te samim time provodi nehotična karantena. U Brazilu i Kanadi također se emitira Big Brother. Brazilci su u svoju kuću "Velikog brata" ušli u siječnju, a Kanađani 4. ožujka. E! News piše da su im producenti rekli sve o pandemiji koronavirusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:07