PETRA ROŠKO

TEMPERAMENTNA KUHARICA IZ SOLINA ODUŠEVILA ŽIRI 'THE VOICEA' 'Svoj sam nastup prvo gledala u društvu i od toliko komentara jedva da sam išta čula'

 
Petra Roško
 Dario Njavro / HRT

U posljednjoj audicijskoj emisiji popularnog HRT-ova glazbenog showa “The Voice”, u kojoj su mentori posljednjim natjecateljima zatvarali svoje timove, nemoguće je bilo ne primijetiti temperamentnu 25-godišnju kuharicu iz Solina, divlje crvene kovrčave kose, Petru Roško.

Udovica i samohrana majka petogodišnje djevojčice, koja uz rad u kuhinji i studira, prštala je energijom. Iako su joj se već na prve taktove pjesme “Who’s Loving You” Jackson 5 okrenuli prvo Massimo, a na kraju i Vanna, Petra je svojom osobnošću i glasom osvojila sve mentore, no odabrala je Massimov tim.

- Svoj sam nastup prvo gledala u društvu i od toliko komentara i tapšanja jedva sam išta uspjela čuti, pa sad u miru gledam reprizu i jako sam zadovoljna, baš sam sretna i nastupom i reakcijama i komentarima, bez obzira na to što su mi rekli da ih ne čitam. Massimo mi je rekao da sam već prvim tonom zaokružila njegov izbor za tim, a Valerija Nikolovska, uistinu izuzetna pjevačica i moja mentorica u timu, rekla mi je da bi sa mnom mogla raditi, posebno u soul žanru - puna je dojmova Petra.

Posebno je veseli zajedničko gledanje nastupa s kćerkicom Karmen koja mamino sudjelovanje u “Voiceu” očekuje već tjednima i jako mu se veseli.

- Čim dođe od djeda i bake kod kojih je trenutačno na čuvanju, sjedamo pred televizor - ispričala je Petra. Iako se uspješnica koju je izvela često čuje u talent showovima, Petra je, kaže, odavno odlučila da će, ako ikad bude na jednoj od pozornica, to biti njezin prvi izbor.

- Jednom sam slušala dječaka koji je čitavu publiku digao na noge otpjevavši istu pjesmu i u tom trenu sam znala da ću je i ja izvoditi čim se odlučim biti dio nekog showa - otkriva Petra.

Uz rad u kuhinji, ova buduća glazbena zvijezda studira i hrvatski jezik i književnost.

- Od malena sam imala puno obaveza, od plesa, klavira i zbora do gradskog kazališta, i navikla sam imati organizirani raspored pa mi je čudno kad imam viška vremena. To sam jednostavno ja - tvrdi Petra.

Pobjedi u “Voiceu” se nada.

- Ako pobijedim, nastavit ću se razvijati u tom smjeru. ‘Voice’ mi je otvorio vrata za velike mogućnosti. Razmišljam o svom stilu i želim biti dio glazbene scene i baviti se glazbom profesionalno, uz sve rizike koje to nosi jer ljubav ne pita - zaključila je Petra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:19