'THE VOICE'

VELIKI SKANDAL U MEGAPOPULARNOM TV SHOWU Trener pomogao u polufinale plasirati pjevačicu koja u epizodi nije zapjevala ni note, gledatelji bijesni

 
 Profimedia, Xposurephotos

Američku televizijsku emisiju "The Voice" zadesila je kontroverza kada je u četvrtfinalnoj epizodi emitiranoj u utorak jedan od trenera, pjevač grupe Maroon 5 Adam Levine, u daljnju fazu natjecanja 15. sezone plasirao natjecateljicu koja te večeri nije otpjevala niti jednu pjesmu, piše The Washington Post.

Da će epizoda biti neobična gledatelji su mogli naslutiti već na samom početku kada je voditelj emisije Carson Daly na pozornicu je pozvao sve natjecatelje kako bi doznali tko je na temelju nastupa u ponedjeljak navečer zaradio najviše glasova gledatelja. Od mogućih deset, na pozornicu je izašlo devet osoba. Nedostajala je 14-godišnja soul i pop pjevačice Reagan Strange.

"Ona je tu, u zgradi je, međutim trenutno se ne osjeća dobro pa nam se neće pridružiti. No, ona je s nama duhom i dio je ove emisije, barem za sada. Mislimo na nju", rekao je Daly i pročitao rezultate. Strange se našla među tri natjecatelja koji su prikupili najmanje glasova. Na začelju su joj društvo pravili country pjevač Dave Fenley (39) i R'n'B pjevač DeAndre Nico (22).

Kako su se u ovoj fazi natjecanja eliminira samo dva natjecatelja, troje najgore plasiranih moglo se te večeri spasiti pjevanjem još jedne pjesme. O spasu tog natjecatelja odlučivali bi glasovi gledatelja na Twitteru. Jedini problem? Strange nije bila u stanju pjevati.

"Daveu, DeAndreu i Reagan prijeti eliminacija. Vi, gledatelji, možete spasiti samo jednog natjecatelja. Nažalost, Reagan je još uvijek loše te ona večeras neće moći nastupiti", rekao je Daly. "Međutim, to ne znači da za nju ne možete glasati. Znači, neće nastupiti, ali nije garantirano da će ispasti."

Redatelj je potom pokazao Strange, koja je u kupaonskom ogrtaču s majkom stajala u prostoru iza pozornice. Djelovala je dosta nervozno. Situacija je onda postala još napetija. Fenley je izveo "Amazed" grupe Lonestar, dok je Nico izveo "All of Me" pjevača Johna Legenda. Drugi treneri u "The Voiceu" - country pjevač Blake Shelton, pop pjevačica Kelly Clarkson i R'n'B pjevačica Jennifer Hudson - nahvalili su Nica.

Nakon što je Nico izveo "All of Me", došlo je vrijeme da Levine kaže što misli, budući da su Nico i Strange članovi njegovog tima (svaki trener u svom timu ima određeni broj pjevačica i pjevača te u određenim situacijama on odlučuje o sudbini svojih pjevača, op.a.).

"Ovo je bez veze, čovječe. DeAndre, izvrstan si pjevač. Malo sam zbunjen time što si se našao na dnu. To me čudi. Međutim, želim reći ovo", započeo je Levine pa zaostao. Izgledalo je kao da pažljivo bira kako će nastaviti. "Postoji nevjerojatno talentirana djevojčica koja se u ovom trenutku ne može boriti za svoje mjesto u emisiji. Ti si imao sreće što si večeras mogao pjevati i pjevao si kao šampion. Ja ne mogu pjevati za Reagan. Reagan mora za sebe pjevati, ali ona trenutno nije tu.

Nico je slutio da ovo za njega neće dobro završiti. "Stvarno mi je teško da jednostavno...", rekao je Levine i ponovno zastao. "Koliko god vas potičem da glasujete za ovog čovjeka, zato što nikada nije trebao biti na začelju...", usporio je. "Ne znam imam li srca ne reći ovo svima...", zastao je.

U konačnici, Levine se odlučio za ovo: "Imam poseban odnos s Reagan. I kod kuće imam dvije curice. Pomisao na to da ću joj slomiti srce time što neću ljude pozvati da za nju glasuju te da se iskupi idućeg tjedna bila bi ispod mog nivoa."

Potom se obratio Nicu: "Želim da znaš da te volim. Cijenim sve što si napravio večeras, i iskreno, mislim da biste oboje trebale biti na pozornici večeras. Međutim, moram se boriti za Reagan."

Redatelj je pokazao Strange koja je u tom trenutku počela plakati. "Moram osigurati da je zastupam na pravi način, zato što večeras nije imala priliku koristiti svoj glas. Ja ću ga iskoristiti umjesto nje kako bi osigurao da se može natjecati idućeg tjedna. To je sve što mogu reći. Čudno je", završio je svoje izlaganje Levine.

Slutite što se dogodilo. Gledatelji su spasili Strange i poslali je u polufinale. No, Levineova odluka nije prošla nezapaženo. Mnogi su mu gledatelji spočitnuli što je tako otvoreno navijao za Strange, efektivno eliminiravši Nica svojim komentarima. Nico mu se je zahvalio, međutim gledatelji na društvenim mrežama nisu bili toliko velikodušni.

"Ovo je apsolutno najneprofesionalniji potez jednog trenera u "The Voiceu". Srami se Adame Levineu", napisala je jedna korisnica na Twitteru. "Razočarao si me Adame. Nije bilo u redu što si izabrao Reagan umjesto DeAndrea. Nisi svoj "glas" trebao upotrijebiti na takav način. Povrijedio si DeAndrea. Izgubio si moje poštovanje", dodala je druga korisnica. "Nije DeAndre kriv što Reagan nije mogla nastupiti. To je život", zaključio je treći. Komentari na Facebook i Instagram stranicama "The Voicea" uglavnom su slični ovima.

Kelly Clarkson pokušala je spasiti stvar tako što je nastojala pojasniti i ublažiti ono što je Levine rekao. "Poznajem Adama i njegovo srce. Znam da voli svoj tim. Osjeća se loše zbog Reagan", rekla je, dodavši još jednom da je Nico stvarno odlično otpjevao "All of Me". "Htjela bih dodati da je grozno što Reagan nije mogla nastupiti. Znajte da je Adam to napravio zbog toga. Stvarno je utučen."

Je li joj uspjelo ili ne, vidjet će se tek idućeg tjedna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:11