OVO SU SVI FINALISTI

VIDEO: ŠTO NUDI DVANAEST NAJBOLJIH U FINALU SUPERTALENTA Osim laskave titule pobjednika najsretniji natjecatelj osvojit će i vrijednih 200 tisuća kuna

 
 Screenshot / Youtube

Nakon sedam audicijskih i pet polufinalnih emisija te mnogo nevjerojatnih talenata koje smo imali priliku upoznati tijekom šeste sezone “Supertalenta”, ove nedjelje gledatelje Nove TV očekuje spektakularna završnica showa.

Od gotovo 400 točaka s audicija, 12 najboljih posljednji put stat će na pozornicu “Supertalenta” i nastupom do posljednjeg daha pokušati uvjeriti gledatelje da su baš oni vrijedni pobjede.

Osim laskave titule pobjednika šeste sezone showa koji ponovno obara rekorde gledanosti - svaku epizodu “Supertalenta” u svakoj minuti gledalo je prosječno 799.522 gledatelja, što je 20,4 posto populacije, odnosno 49,3 posto udjela u gledanosti - natjecatelj koji izbori pobjedu osvojit će i vrijednih 200 tisuća kuna.

Finalisti:

Iva Augustinović (24) dolazi iz Žepča u Bosni i Hercegovini. Kao djevojčica je otkrila svoju ljubav prema glazbi, osobito pjevanju. Mama je pjevala u crkvenom zboru i uvijek ju je kao malenu vodila sa sobom na probe, a poslije se ona priključila crkvenom zboru, ali i ženskoj klapi zajedno s mamom. Već s osam godina počela je nastupati, a mnogo puta pobijedila je na dječjim festivalima. Svira klavir i flautu. Nakon završetka srednje škole upisala je glazbenu akademiju u Grazu, ali i studij prava i ekonomije.

Vanessa Jakac (14) dolazi iz Buzeta. Ta simpatična harmonikašica uspješna je i na školskim natjecanjima te je drugi put osvojila prvu nagradu u natjecanju solista klasične glazbe kao jedna među najboljima u toj skupini. Godišnje ima pedesetak nastupa diljem Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije i BiH. Svira i na godišnjicama braka, rođendanima i drugim proslavama.

“Iako sam počela pjevati otprilike sa 11 godina, to pjevačko iskustvo bilo je svedeno isključivo na karaoke dok nikoga nema kod kuće sve do 15. godine kad sam se kroz osnovnu, a poslije i srednju muzičku školu počela ozbiljnije baviti pjevanjem. Školski jazz bend u kojemu sam bila vokal izdvaja se kao naročito vrijedno iskustvo”, kaže Adna Šestić (19) iz Zenice.

Filip Rudan (19) iz Zagreba miljenik je ženske publike. Žiri i televizijske gledatelje osvojio je pjevanjem, čime se, kako kaže, bavi otkako zna za sebe. Od “Supertalenta” očekuje da će se pokazati u najboljem svjetlu i očarati publiku. Članica žirija Maja Šuput već ga je prozvala novom tinejdžerskom zvijezdom. Filip se, osim pjevanjem i sviranjem gitare, posljednjih pola godine bavi i plesom.

Denis Barta (20) iz Sarajeva rođen je sa samo 535 grama u Padovi, slijep je, s epilepsijom i autizmom. Komponira, piše, svira i pjeva. Imao je više operacija, a za svoje liječenje sam skuplja novac pjevajući na ulici, po kafićima i prodajući svoj CD. Mladić kojemu je srce operirano devet dana nakon poroda, koji je izgubio vid kad je imao mjesec i pol i kojem je u četvrtoj godini života primijećen autizam, ruke ne zna koristiti ni za što drugo osim za sviranje.

Elena Brnić (13) iz Zagreba članica je plesnog zbora Zagrepčanke i dečki s kojim je nastupila na brojnim koncertima. Sudjelovala je na humanitarnim koncertima i hvalevrijednim projektima (Zaklada Ane Rukavine, utrka Terry Fox Run, akcija “Korak u život”...). Članica je plesne skupine La Dance s kojom je prošle godine pobijedila te su ponijele titulu prvakinja Hrvatske u jazz danceu.

Plesni klub Dance Queen iz Kraljevice svojim umijećem osvojio je Davora Bilmana koji im je stisnuo zlatni gumb. Klub okuplja oko 200 djece, a bave se, osim plesom, i plesnom tehnikom te akrobatikom. Za sebe kažu da je inspiracija ključ njihova posla. Ističu da im je cilj u finalu showa pokazati kakav ples može biti kada se radi timski i složno.

Brazilac Diego Siqueira (25) već osam godina živi u Hrvatskoj. “Ja sam plesač koji voli jezike, umjetnost, glazbu, ljude i povijest. Dolazim iz siromašne obitelji koja me naučila da ako se borim za svoje snove i ustrajem u tome, mogu učiniti sve. Sada živim svoje snove”, rekao je plesač latino plesova kojem se prolaskom u finale “Supertalenta” ostvario njegov životni san.

Đulijano Jašarević (19) iz Siska samouki je plesač, dečko od gume. Idol mu je ”Fik-Shun” kojeg je vidio na internetu. Prijatelji su mu velika podrška, snimaju ga i rade mu promotivne spotove. Kaže da mu je ples genetski u krvi jer je i njegov tata bio plesač. Radi kao dostavljač za pekare, a cilj mu je da bude najbolji u ovoj vrsti plesa te da otvori vlastitu plesnu školu.

Marin Čačija (16) iz Rijeke već je prošle godine bio u finalu “Supertalenta”. Njegov povratak u “Supertalent” razveselio je žiri, a posebno Martinu Tomčić koja ga je pohvalila, ali i dala mu motivaciju za daljnji rad. Marin je vrijedan, voli čuti pohvale, ali i kritike. “Volim dobiti konstruktivnu kritiku jer znam da nakon toga mogu još više narasti kao plesač”, rekao je rasplesani mladić s Kvarnera.

Siniša Matijević (13) iz Krnjaka sve je očarao crtajući zatvorenih očiju, čime se želi nastaviti baviti, a osim crtanja zanima ga i kiparstvo. “Budući da živim na selu, navikao sam se sam snalaziti. Svoj talent opisao bih tako što je to meni od rođenja dano, i to se ne može naučiti. Slikanje i kiparstvo su mi bijeg iz nekog realnog svijeta i kad slikam, svi moji problemi nestaju”, kaže Siniša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:05