ZVIJEZDA SUPERTALENTA O NASILJU

VIDEO: TINEJDŽERICA KOJA JE OSVOJILA PUBLIKU I ŽIRI OTKRILA MUČNO ISKUSTVO 'To što se meni dešavalo u školi ne želim da se ikom ikada dogodi u životu'

 
 Screenshot / YouTube

Nastup mlade pjevačice Doroteje Vinković u Supertalentu publika je više puta prekidala oduševljenim pljeskom i ovacijama dok je izvodila zahtjevnu pjesmu ‘Zombie’ od Cranberriesa. Glazbenica iz Daruvara dio žirija je osvojila i sviarnjem klarineta, no u razgovoru za Dnevnik.hr otkrila je da joj nije sve bilo lako u životu.

Ova simpatična 16-godišnjakinja morala se nositi s vršnjačkim nasiljem koje je, smatra, na njoj ostavilo posljedice. Na svu sreću utjehu je pronašla u glazbi kroz koju izražava svoju kreativnost i emotivnost. Kako dolazi iz glazbene obitelji, roditelji su joj velika podrška.

- Počela sam pjevati od malih nogu jer su me moji roditelji odgajali uz glazbu i tako sam i ja počela pjevati. Prosvirala sam s kojih pet godina, sjela sam za tatine klavijature i počela svirati sve po sluhu, ispričala je Doroteja. No, dok je ona otkrivala i brusila svoje talente, društveni je život trpio.

- To što se meni dešavalo u osnovnoj školi stvarno ne želim da se ikom ikada dogodi u životu jer posljedice toga svakako postoje. Dan danas mi je teško biti u društvu, ali uz pomoć glazbe i glazbene škole toga se polako, ali sigurno rješavam. Glazba mi je pomogla na puno načina jer je glazba sama po sebi neki oblik terapije i način na koji se izražavam. U takvim trenucima bilo kakva šansa za izražavanje dobro je došla, rekla je za Dnevnik.hr.

Iako još tinejdžerica, danas puno zrelije pristupa ljudima kojima je okružena, a ima sreću da su joj u glazbenoj školi svi velika podrška.

- Eto, baš nakon mog nastupa svi su bili iznenađeni da ja zapravo imam takav talent, svi su za njega znali, no nisu znali koliko je jak. Prijatelji su me zvali plačući i govorili mi da sam predobro odradila svoj nastup i da moram ići dalje da se kroz još pjesama izrazim, ali i da izrazim svoje mišljenje o tome kako bi svi trebali biti jednaki, a ne diskriminirani, dodaje Doroteja koja se želi i dalje baviti glazbom.

Planira upisati Muzičku akademiju u Zagrebu i već ima svoju autorsku pjesmu ‘Proljetne kiše’.

Detalje o nastupima u Supertalentu potražite na njihovim službenim stranicama, Facebooku, Instagramu i YouTubeu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 03:00