UZBUDLJIVO FINALE

ZAVRŠNICA SHOWA 'TRI, DVA, JEDAN - KUHAJ!' Svi se boje Ane, ali nije izvjesno da će ona i pobijediti

 
 RTL

Nakon gotovo tri mjeseca kuhanja ovog tjedna doznat ćemo pobjednika sedme sezone RTL-ova showa ‘Tri, dva, jedan - kuhaj!’, kao i odgovor na pitanje kuhaju li bolje žene ili muškarci. Na startu finalnog tjedna u prednosti su dame, jer su se svojim vještinama u kuhinji izborile: Franka Štengl, Dina Khaled Barghathi, Katica Jug, Ana Kamber, Katarina Bukač te Karmen Čehok, dok čast muškaraca brane Dino Mišković i Marko Lasić Nered.

Neki od njih iskreno priznaju kako stvarno nisu očekivali da će doći ovako daleko.

- Ni u snu se nisam nadao da ću ući u finalni tjedan, ali priznajem da sam očekivao da ću u ovom showu nešto naučiti i ta želja mi se stvarno ispunila - kaže Nered. 40-godišnji glazbenik i otac troje djece na samom startu emisije otkrio je kako se u njegovu domu supruga brine o kuhanju, a samog sebe doživljavao je više kao gurmana nego kao kuhara. U ‘Tri, dva, jedan - kuhaj!’ prijavio se kao podrška svom prijatelju Renatu Đosiću Renmenu, koji je prošlog tjedna ispao iz daljnjeg natjecanja. No, Nered i Renmen tada više nisu kuhali zajedno, nego su dobili nove partnere, odnosno partnerice: s Renmenom je show napustila Marina Novak, dok je Nered prije nekoliko tjedana postao dio kuharskog para koji su činili on i Katica Jug odmilja zvana Keti. Keti i Nered po mnogima su možda bili i najsimpatičniji par sedme sezone, a Nereda pitamo koliko se razlikuje kuhanje s Renmenom i Keti.

tri dva jedan kuhaj RTL
RTL

- U show sam ušao s Renatom, s kojim volim raditi unutar gastro projekata koje organiziram za vinare ili prehrambenu industriju. Kuhinja je skliski teren, ali kao i u svakom poslu imaš prilike upoznati čovjeka na jedan drugi način. Katica je opet totalno drugačija, neopisivo zabavna i draga. Njezino iskustvo je veliko, baš kao i moja sreća što smo kuhali zajedno. Žao mi je što nismo zajedno do kraja, već sam joj bio nabavio i crvenu repersku kapicu sa šiltom - kaže Nered, koji tvrdi da nema tremu uoči starta finalnog tjedna.

Bez aduta

Što kaže Katica? Hoće li sada, kad natjecanje nastavlja sama, pokazati dosad neotkrivene adute?

- Od prvog dana kuham kako najbolje znam i nisam razmišljala da ću doći tako daleko pa nisam ni sačuvala neke posebne i tajne recepte za finalni tjedan jer ih, zapravo, i nemam. Oduvijek kuham onako kako doma kuham i možda nešto prilagodim kad dobijem namirnicu s kojom još nisam radila - kaže 59-godišnjakinja iz Zlatara, koja se tijekom showa prvo morala oprostiti od sestre Štefice, a sada i od Nereda.

Za razliku od njih Franka Štengl i Dina Khaled Barghathi skupa su kuhale sve do danas. 24-godišnja studentica pedagogije iz Ruda i tri godine starija nogometna trenerica i sutkinja porijeklom iz Libije koja već godinama živi u Zagrebu probleme u kuhinji često su rješavale kompromisima, a najviše su strahovale od strogog suca Ivana Pažanina. Tko su im sada najveći konkurenti?

Rijetko 'po tradiciji'

- Kao najvećeg konkurenta vidim Anu, koja se ne boji riskirati, te tetu Katicu, koja ima najviše iskustva - kaže Franka, a isto misli i Dina:

- Kao najvećeg konkurenta vidim Anu i Katicu. Katicu zbog iskustva i znanja, a Anu zato što smo negdje približno jednako lude kada je riječ o hrani. Nema kod nas ništa po receptu, rijetko što je po tradiciji, a opet je sve to ukusno i dobro isplanirano - ističe Dina. Svi se očito boje Ane i Katice, iako nije izvjesno tko će zapravo pobijediti.

tri dva jedan kuhaj RTL
RTL

A kako su sedmom sezonom showa - u kojoj se kuhalo najviše ribe do sada, a najčešće korištene namirnice bili su brašno, rajčica, juneći biftek i file divlje svinje - zadovoljni mentorica Željka Klemenčić i chef Tomislav Špiček?

- U finalnom tjednu imamo jedan miks pouzdanijih natjecatelja koji su se tijekom proteklih tjedana cijelo vrijeme držali neke zlatne sredine, zatim su tu neki koji su se izdignuli, ali ima i onih koji su tu zbog elementa sreće - iskreno kaže Željka.

- Od svih kandidata koje smo ima­li u showu zadovoljan sam s odabranima koji ulaze u finalni tjedan showa ‘Tri, dva, jedan - kuhaj!’. Možda u početku za neke nisam mislio da će tako daleko doći, ali u kuhinji su izvanredne situacije česte i na kraju su zaista ostali oni koji su se kroz sezonu pokazali najboljima - smatra Špiček, koji se nada da će natjecatelji na samom kraju showa pokazati najviše do sada. I Željka i Špiček slažu se kako nikome tko je dobar kuhar ne bi smjela biti otežavajuća okolnost što u finalu više neće kuhati u paru, nego samostalno.

- U kuhinji se uvijek moraš osloniti samo na sebe. Ako je i bilo nekih parova u kojima su se pojedinci šlepali, sad će doći trenutak gdje će se to otkriti i to je realno i fer - kaže Željka Klemenčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 18:34