PRAVI GLADIJATOR

Russell Crowe prijetio Branku Lustigu da će ga ubiti

 AFP

Australski glumac Russell Crowe prijetio je hrvatskom producentu Branku Lustigu (77) za vrijeme snimanja „Gladijatora“ da će ga ubiti golim rukama, otkriva nova knjiga.

Glumac otprije poznat po agresivnim ispadima usred noći je telefonirao Lustigu, psovao ga i prijetio mu smrću zbog dnevnica njegovih asistenata na filmu. Lustig je tada nazvao Stevena Spielberga, čiji je DreamWorks financirao film, i tražio njegovo dopuštenje da napusti snimanje.

Russell Crowe također je bio nezadovoljan jednom rečenicom iz filma koja je kasnije postala jedna od najslavnijih u „Gladijatoru“.

Na kraju je ipak popustio i izgovorio rečenicu 'Osvetit ću se, u ovom ili sljedećem životu' ('And I will have my vengeance, in this life or the next'), no redatelju Ridleyju Scottu ipak je rekao da je to loša rečenica te dodao: 'Ali ja sam najveći glumac na svijetu i mogu je odglumiti da zvuči dobro'.

Ponašanje glumca opisano je u knjizi novinarke Nicole LaPorte koja najviše govori o trojici showbiz mogula: Stevenu Spielbergu, Davidu Geffenu i Jeffreyju Katzenbergu.

'Gladijator' je premijerno prikazan 2000. godine, osvojio je sedam Oscara, uključujući Croweovog za najboljeg glumca, no, prema knjizi, Australac je dvaput napustio snimanje filma.

Asutralski glumac uhićen je 2005. i optužen za napad u New Yorku nakon što je bacio telefon na djelatnika u hotelu koji mu nije htio pomoći da uspostavi poziv za Australiju. (A.V.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:26