U DOMU LADE KAJFEŽ I MILANA KREKOVIĆA

Sagovi stoje kao manji stan, a zastori iz New Yorka kao Golf

Kuću od 400 kvadrata iznad Opatije Ladin novi suprug Milan uredio je i dovršio još 2003. godine, a u njoj više ne bi ništa mijenjali. Sve je, kažu, baš po njihovu ukusu. Novopečeni bračni par uživa i u čišćenju: Obučemo trenirke, zasučemo rukave, a usput još nešto i dizajniramo
 Tea Cimaš/CROPIX

OPATIJA - Na brežuljku iznad Opatije sa širokim pogledom na Kvarner Lada Szabo Kajfež, udovica izumitelja apaurina Franje Kajfeža, s novim suprugom, poduzetnikom Milanom Krekovićem, uživa u prvim mjesecima braka.

U Milanovoj kući u Matuljima, raskošno uređenom zdanju s mnoštvom skupocjenih detalja, par provodi rijetke slobodne trenutke jer oboje su vrlo zaposleni. Naime, još su uvijek na relaciji Zagreb – Opatija jer u metropoli žive i školuju se Ladine dvije kćeri, a ona je i poslom vezana za Zagreb.

Milan pak trguje ekskluzivnim nekretninama, a upoznali su upravo zahvaljujući njegovom poslu. Naime, Lada već duže vrijeme pokušava prodati svoj zagorski dvorac Miljanu i upravo je ta činjenica bila povod za njihov prvi susret.

- Spojila nas je moja dobra prijateljica. Kada mi je predložila da se nađem s njim, nije mi se dalo i pomalo sam se opirala tom sastanku. Na kraju smo se ipak našli, a iako nisam imala baš nikakvih očekivanja dogodila nam se ljubav i sada uživamo – prepričava nam simpatična i otvorena Lada.

Miljana još nije prodana jer, slažu se oboje, teško je naći kupca za takvu nekretninu, no umjesto sklapanja posla, oboje su dobili puno više, ljubav i razumijevanje. Vjenčali su se nakon godinu dana poznanstva 12. rujna u Rijeci, na skromnoj ceremoniji u crkvi Svetog Jeronima u središtu grada. Posjetili smo ih u Milanovoj kući u Matuljima, u luksuzno uređenom zdanju gdje je svaki detalj sam osmislio.

Stilski namještaj Kreković je kupovao uglavnom u Italiji i Njemačkoj, a očito je da voli luksuz jer dom mu je prepun unikatnih predmeta poput porculanskih servisa, muzičkih kutijica ili pak šalica za espresso iz cijelog svijeta. U dnevnoj sobi je i šahovski stolić s figuricama od slonovače, a prostorijom dominira stol optočen zlatnim listićima dizajnera Tonija Hernera. Pod prekriva parket od tropskog drva padouk, a na stropu vise lusteri od murana. Sav je namještaj djelo poznatnih dizajnera, a svaki detalj ima svoju priču.

- Zavjese sam donio iz New Yorka, tepisi su iranski i turski, a koliko sam utrošio u uređenje zaista ne mogu reći jer radilo se o konstantnom višegodišnjem ulaganju – objašnjava nam domaćin dok sjedimo u blagovaoni.

Na naše inzistiranje na barem približnoj vrijednosti namještaja i predmeta u kući, govori nam kako samo tepisi imaju „težinu“ manjeg stana, a američke zavjese slabijeg Golfa. U salonu dominira kamin od istarskog kamena i skupocjenog, rijetkog, rozog portugalskog mramora, optočenog drvom francuske trešnje.

- Kamin je moja zamisao i projektiran je prema mojim crtežima – govori nam Kreković. Lada je Milana upoznala kao udovca, a upravo je s pokojnom suprugom krenuo u gradnju ove kuće. Nažalost, nije doživjela njezino uređenje pa je tako Milan sve napravio sam, a posao je dovršen 2003. godine.

- Da ja idem kupovati kuću, izgledala bi ovako. Ne bih ništa mijenjala jer ovo što je Milan napravio je prekrasno, a naši su ukusi jako slični i odgovara mi svaki detalj. Volim da kuća ima živosti, ali i da je lijepa – govori Lada Szabo Kajfež.

Dok obilazimo kuću, samo se nameće pitanje imaju li pomoć kod čišćenja, no sretni par odgovara kako sve rade sami jer, kaže Lada, jako vole raditi po kući.

- Nas dvoje obučemo trenirke, zasučemo rukave i krenemo. Čišćenje nam je zadovoljstvo, čovjek usput uvijek nešto i dizajnira – otkriva Lada.

Kuća se prostire na 400 četvornih metara, ima 11 soba, a „kraljica“ prostora po našem je izboru definitivno kupaonica u prizemlju do koje vodi stepenište prekriveno rozim portugalskim mramorom. Baš u takav mramor, kaže Milan, „obučen“ je i poznati hotel u Dubaiu, izgrađen u obliku jedra. Na 50-ak „kvadrata“ čiji su pod i zidovi prekriveni Valentino pločicama smještena je sauna, velika kada s pogledom na televizor, a uz nju je i manja kupaona, s uobičajenim sadržajima.

Veliku okućnicu krasi ljetna kuhinja, ali i Milanovo „carstvo“, vinski podrum, a kuća ima i apartman za goste Milana i Lade.





Lada Szabo Kajfež (51) i Milan Kreković (49) u vezi su nešto više od godine dana, oboje su udovci, a kako kažu presretni su jer su jedno u drugom našli ljubav i potporu. - U našim godinama teško je pronaći osobu koja će vam po svemu odgovarati - govori Lada te dodaje kako je iznimno važno i poštivati prošlost partnera što njima jako dobro ide.

Iako su se nedavno vjenčali, zbog poslovnih obaveza nisu otišli na bračno putovanje, no Ladina je želja otići u Schafhausen u Švicarskoj, grad u kojem je odrastao i živio Milan Kreković. Inače, Kreković se prije povratka u Hrvatsku bavio ugostiteljstvom, imao je casino, a igrao je i hokej na ledu. Sada se bavi nekretninama, a Lada vodi tvrtku Milabo koju je nasljedila od pokojnog supruga Franje Kajfeža.





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:19