ŽENE POTPLAĆENE

'SIROVE STRASTI SU ME FINANCIJSKI UNIŠTILE' Sharon Stone otvorila dušu i progovorila što joj se događalo nakon slavnog filma

 Screenshot

Sharon Stone postala je jedna od posljednjih slavnih glumica koja je javno progovorila o velikoj razlici u plaćama između muškaraca i žena, ne samo u Hollywoodu, već u svim profesijama. Stone je kazala kako je nejednakost primijetila prije više od 20 godina, nakon što je snimila Sirove strasti, erotski triler koji ju je proslavio 1992. godine.

- Nakon 'Sirovih strasti' nitko me više nije htio platiti. Sjećam se da sam sjedila u mojoj kuhinji s menadžerom i plakala kako ne želim raditi dok mi ne plate. I dan danas plaćaju me puno manje od muških kolega.

O nejednakim plaćama u Hollywoodu prije Sharon Stone progovorile su i Gwyneth Paltrow, Patricia Arquette, Jennifer Lawrence, Meryl Streep i Maggie Gyllenhaal.

Paltrow je o plaćama pričala nakon što je objavljeno kako je njezin kolega iz filma 'Iron Man', Robert Downey Jr. najplaćeniji muškarac u 2015. godini.

On je, primjerice, zaradio 111 milijuna dolara, dok je najplaćenija glumica, Jennifer Lawrence, zaradila 'samo' 39 milijuna dolara.

- Nitko ne vrijedi onoliko koliko vrijedi Robert Downey Jr. No kad bi vam rekla kolika je razlika u plaći, ostali bi iznenađeni.

- Plaća govori o tome koliko vrijedite. Ako muškarca plaćaju puno više za isti posao, osjećate se posr*** - kazala je Paltrow.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:55