PRIPREMA ZA ULOGU JOKERA

Slavni glumac družio se sa psihopatima i ubojicama, pa i sam izgubio razum

 REUTERS

Nakon Jacka Nicholsona i pokojnog Heatha Ledgera, Jaredu Letu pripala je čast da tumači lik Jokera, legendarnog Batmanova neprijatelja. Međutim, i inače poprilično osebujan glumac do te mjere se uživio u svoju ulogu u novom filmu “Suicide Squad” da je zbog nje posjećivao psihijatre, psihopate, ubojice.

Otišao je toliko daleko da je kolegama iz filma slao korištene kondome, seks igračke i mrtve životinje pa su neki sa zebnjom posumnjali kako je Leto zbog te uloge izgubio razum. Tako je navodno kolegici Margot Robbie poslao mrtvog štakora.

- Joker je vrlo zarazna uloga. S njom dobivate i dozvolu kršiti sva pravila te iskušavati kako sebe tako i druge na vrlo jedinstvene načine. U početku je krenulo s istraživanjem samog sebe, educiranjem, čitao sam sve što sam uspio naći o toj ulozi. I znao sam da u jednom trenutku moram stati s obzirom na to da je Joker toliko puta interpretiran. Zato sam shvatio da moram njegov lik izgraditi od samog početka. Bila je to prava psihička transformacija. Bilo je to psihičko stanje - ispričao je Leto u intervjuu za Entertainment Weekly otkrivajući kako je zbog Jokera posjećivao zatvor i bolnice za psihičke bolesnike te pričao s ljudima koji su počinili nezamislive zločine.

- Pretpostavljam da kada dobijete ulogu, bilo koju ulogu, postanete dijelom detektiv, dijelom pisac i za mene je najdraži dio tog cijelog procesa bilo razotkrivanje i izgrađivanje mojeg lika. Da, bilo je to vrlo zabavno - zaključio je Leto.

...

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:52