STVARALE SU SE KARIJERE

SLAVNI MENADŽER TVRDI DA JE NAGOVORIO BORISA ŠUPUTA DA ULOŽI U VLASTITU KĆER Otkrio je tko je bio uzor tada neiskusnoj Maji

 
Maja Šuput
 Robert Fajt / CROPIX

- Bio je zafrkant i šarmer. Bio je najponosniji tata na svijetu, a dan kad sam mu rekla da ću početi pjevati bio mu je najsretniji dan u životu. Sve što se u mojoj karijeri događalo nakon njegove bolesti pratio je s najvećim veseljem.

Zvao me pet puta na dan da pita gdje pjevam u petak, gdje u subotu, a onda u nedjelju sto pitanja - kako je bilo, koliko je ljudi... I taj ponos je bio nevjerojatan - napisala je u četvrtak na Instagramu Maja Šuput, podijelivši s javnošću vijest da je njezin tata, poznati estradni menadžer Boris Šuput, preminuo nakon 16 godina borbe s posljedicama teškog moždanog udara.

View this post on Instagram

Jucer smo na posljednji pocinak ispratili mog tatu. Nakon preduge i preteske bolesti konacno se rijesio bolnica, nepokretnosti, cjevcica... Rijesio se zla koja ga je prikovala za krevet i zivota kojeg nitko , bas bas nitko nikada nebi smio ni na dan dozivjeti. Bio je bolestan posljednjih 16 godina od koje posljednje 3 zelim izbrisati iz pamcenja jer je pretesko. Sada je konacno slobodan, konacno svoj. Ako stvarno postoji ( a trenutno sam u potpunom uvjerenju da postoji) drugi svijet onda je on sad vec u uredu i dogovara gaze i koncerte. Gore bi moglo postat jako veselo. Moga oca svi znaju kao managera koji je zario i palio sve do kobne 2003. On je obozavao svoj posao i svoj nacin zivota koji je bio akcija non stop. Bio je muskarac koji je svaki dan u kosulji , sakou, cistom kosom, parfemom koji se osjecao jos cijeli dan u ulazu kad bi on prosao... Bio je zafrkant i sarmer. Bio je najponosniji ( kao i svaki otac valjda) tata na svijetu a dan kad sam mu rekla da cu poceti pjevati mu je bio najsretniji dan u zivotu. Sve sto se u mojoj karijeri dogadjalo nakon njegove bolesti pratio je s najvecim veseljem. Zvao me 5 puta na dan da pita gdje pjevam u petak, gdje u subotu a onda u nedjelju sto pitanja kako je bilo, koliko je ljudi. I taj ponos je bio nevjerojatan. Posljednje 3 godine vise me nije mogao ni zvati ni pricati . I ne bih o tom zlu koje ga je snaslo jer je bolno. Najveci heroj u ovoj prici je moja mama Danica. Svaki dan, sat, minutu, posljednjih 16 godina dala je njemu. Da nije bilo nje pisala bih ja ovo puno prije. On je imao tu srecu da ima nju , da mu olaksa da dostojanstveno zivi koliko god je to moguce u svojoj bolesti. Ja znam da cu dati sve od sebe i dalje da njega cinim sretnim a ako gore postoji telka vjerujte mi taj daljinski je kod njega i vrti samo muziku. I raspali tata, imas sta za nadoknadit. Mi te volimo najvise na svijetu i ta ljubav se ne raskida ni bolescu ni smrcu. Ljubav je ljubav. Pogotovo ova kceri i oca . Rekla bi ti mirno spavaj ali u tvom slucaju bi zvucalo kao kazna. Zato tata, uzivaj u svojoj slobodi , plesi, pjevaj i cuvaj nas. Volimo te ❤️❤️

A post shared by majasuput (@majasuput) on

Boris Šuput je, uz Zorana Škugora, Vladimira Mihaljeka Mihu i Ivicu Bubala, bio najznačajniji i najproduktivniji estradni menadžer '80-ih i '90-ih godina.

Tijekom "dancerskih" '90-ih stvarao je tinejdžerske instant zvijezde poput Veline. Boris Šuput zaslužan je i za medijski te estradni proboj Minee, koja je trebala postati pjevačica "Srebrnih krila", piše Slobodna Dalmacija. Šuput je u njoj prepoznao potencijal za solo karijeru i pomogao joj da snimi prvi album, s kojega svi pamte megahit "Good boy", kao i "Mornaru moj", s kojim je Minea nastupila na Splitskom festivalu.

Karijera Borisa Šuputa bila je tijesno vezana uz jednog od najuspješnijih menadžera s ovih prostora, Šibenčanina Škugora, koji se prisjetio zajedničkih glazbenih godina s Borom, kako je zvao Šuputa.

- Poznavali smo se od sredine '80-ih, kad mi je Boro pristupio i došao me pitati za kontakt brojeve vlasnika klubova u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj, gdje je želio dogovarati nastupe hrvatskih izvođača.

Najprije je krenuo s pokojnim Tomislavom Ivčićem, pa drugim estradnjacima, a onda je došao rat... Kad sam u '90-ima poveo karijere ET-ja, Tonyja Cetinskog i Sandija, Boro mi je opet došao s prijedlogom da moje izvođače 'prodaje' dalje za nastupe u klubovima i tu smo surađivali korektno - priča sa sjetom u glasu Škugor.

Otkrio je i kako je zapravo počela pjevačka karijera Borisove obožavane kćeri Maje Šuput.

- Savjetovao se sa mnom, jer je želio zarađeni novac uložiti u nekog izvođača, imati svoje pjevače, kao što sam ih imao ja. Ja sam mu tad rekao da mu je najbolje da novce uloži u vlastitu kćer! Kako je tad radio s Magazinom, s Danijelom Martinović, rekao sam mu da vodi kćer sa sobom na gaže, neka gleda Danijelu, kako ona pjeva, kako se ponaša na pozornici, izvan nje, kako razgovara i on me poslušao - ispričao je Škugor, konačno razotkrivajući razlog zašto je Maja Šuput tolikih godina scenskim pokretima, pa i frizurama na početku karijere, nalikovala splitskoj pjevačici. Škugor tvrdi kako je Maja isprva željela da joj upravo on bude menadžer i Boris ga je baš to došao pitati.

- Taj tip glazbe koji je Maja izvodila mene nije zanimao, ja sam tad radio s izvođačima u produkciji koja je bila više, ajmo tako reči, zapadnjačka - prisjeća se šibenski estradni mag za Slobodnu Dalmaciju. Dodaje kako su se Boris Šuput i on zadnji put sreli u jednom zagrebačkom shopping centru i da mu je teško bilo vidjeti koliko se otežano kreće.

- Kad je nastradao, dolazio sam svakodnevno u Traumatološku kliniku kod njega, viđao se s njegovom suprugom i Majom. Kad je prebačen u toplice, telefonski smo bili u kontaktu. Težak je to udarac - podvukao je Zoran Škugor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 05:49