SLAVNI DOKUMENTARCI

SNIMALI NAJAVE ZA EMISIJE Za National Geographic Bjelolasica glumila Aljasku

Ekipa National Geographic TV-a nedavno je boravila u Hrvatskoj zbog snimanja najava za svoja tri showa - “Ultimate Survival Alaska”, “Doomsday Preppers” i “Wicked Tuna”.

Riječ je o najavnim foršpanima namijenjenim isključivo američkom tržištu zbog kojih je ekipa National Geographica pet dana provela snimajući scene u Gorskom kotaru, Voloskom kraj Opatije te Puli u suradnji s hrvatskom producentskom kućom Četiri art. Međutim, iako će američki gledatelji vidjeti ljepote Hrvatske, neće znati da je u ovom slučaju baš Lijepa naša u pitanju.

Dvokrilac iz Medulina

Naime, Bjelolasica, točnije Vrbovska poljana koja se nalazi na 1120 metara nadmorske visine odglumila je Aljasku. S obzirom na to koliko je ove godine palo snijega, to i nije bio osobit problem, no dovesti dvokrilni avion iz Medulina ipak nije bio lak zadatak.

- Morali smo avionu skinuti krila, a za njegov prijevoz koristili smo i traktor i bager, snalazili smo se kako smo znali i u tim okolnostima - objašnjava izvršni producent Boris Veličan. Inače, prvi izbor National Geographica bila je Ukrajina, no od nje su odustali jer nisu bili zadovoljni castingom.

Kapetan Dave u Puli

Za “Preživljavanje na Aljasci”, kad je o hrvatskim glumcima riječ, angažirani su, među ostalima, Sven Medvešek, Mario Valentić, Aleksandar Cvjetković, Zoran Pribičević i Damir Poljičak, dok su za show “Doomsday Preppers” koji istražuje živote običnih Amerikanaca koji se pripremaju za kraj svijeta angažirani Kristina Bangoura i Goran Marić u glavnim ulogama. Kad je riječ o “Wicked Tuna”, glavna zvijezda tog reality showa o lovcima na tune, kapetan Dave Carraro, doputovao je u Pulu. Ukupno je zbog snimanja ovih najava angažirano čak 110 ljudi - 70 stalnih i 40 pomoćnih radnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:57