'TRI, DVA, JEDAN - ISPADAJ!'

ŠPIČEKU POTONULE SVE LAĐE 'Kad bih s ovim što ste ispekli došao doma, izbacili bi me iz kuće! Zaprepastio sam se kad sam ovo probao. Loše je...'

 RTL

Tko bi gori, sad je doli - tako bi se mogla opisati situacija na ljestvici ukupnih bodova u polufinalu RTL-ovog showa 'Tri, dva, jedan - peci!' u srijedu navečer.

Iako su Jakov i Domagoj dobili imunitet kao nagradu za najbolje ocjene u prošloj epizodi i tako postali prvi par finalista, momci su ovaj put prikupili najlošije ocjene. Kući su, međutim, otišle sestre Luca i Mihajela te prijateljice Valentina i Kristina.

Jakov i Domagoj loše su odradili oba zadatka - kreativni na temu 'Sveta tri kralja' i Žaklinin recept za macarone. Tomislav Špiček nije krio razočaranje neuspjelim kolačima jer je od dvojca očekivao samo napredak.

PROMO RTL

'Jučer sam s ponosom došao kući s vašim kolačem. Kći me zamolila da i danas donesem nove od istog natjecateljskog para, da i njih proba. Srećom što imam Žakline, jer ću iz njezine slastičarnice uzeti jedan kolač i odnijeti ga kćeri te joj reći da ste to vi radili. Jer ako s ovim dođem doma, bit ćemo izbačeni i ja i kolači! Totalno razočaranje naspram jučerašnjeg dana. Zaprepastio sam se kad sam ovo probao. Loše je', bio je oštar Špiček. Tea i Žakline također nisu imale riječi pohvale pa su, baš kao i Tomislav, dečkima dodijelili dvojke.

PROMO RTL

Valentina i Kristina svoje male 'kraljevske' kolačiće obogatile su šafranom, koji se vrlo rijetko koristi u slastičarstvu. Žiriju se dopala njihova ideja, ali osrednje ocjene nisu bile dovoljne za prolazak u finale. Djevojke su za jednostavan kolač od sira, koji je bio 'sklepan na brzaka', medovik s previše ruma i kremu sa šafranom dobile 18 bodova.

Luca i Mihajela pripremile su tri različita 'kralja' - jedan pravi, jedan srednji i jedan 'srednja žalost', a macaroni su im 'pucali od suhoće'. Sestre su od žirija dobile svega 17 bodova, što također nije bilo dovoljno za daljnje natjecanje u RTL-ovu showu.

Špiček nije bio zadovoljan s natjecateljima jer su u zadanome vremenu od pet sati napravili premalo kolača, od kojih je većina bila prejednostavna za ulazak u finale.

'Ne bih volio biti gazda slastičarnice u kojoj bi većina vas radila. Ako bi bili plaćeni po satu, ne znam biste li imali posla. Ja bih si razmislio kako bih vas plaćao jer omjer vremena i serviranog nikako vam ne ide u prilog', rekao je.

Jedini par koji je u polufinalnoj epizodi dobio pohvale su Marijana i Tomislav. U zadanom vremenu uspjeli su napraviti četiri biskvita i pet krema koje su i vizualno i okusom zadovoljili i iznenadili žiri. S osvojenih 26 bodova prvi su put došli na vrh ljestvice, a samim time i u finale.

'Ne možemo vjerovati! Nismo se ni nadali tome! Uvijek si misliš što bi bilo, kad bi bilo. Ovo je pozitivan šok za nas', vesele se Marijana i Tomislav, koji sutra peku kolače za finale, zajedno s Jakovom i Domagojem te Dubravkom i Marijanom.

PROMO RTL

Kući su otišla dva ženska para - Luca i Mihajela, te Kristina i Valentina.

'Ponosna sam na Valentinu i sebe jer smo u osam epizoda pokazale da znamo jako puno tehnika izrade kolača. Mislim da smo po tome najbolji par u showu. Znamo gdje pripadamo i koji su naši dometi i granice. To što smo ispale pred finale samo su pravila igre koja nekad i nisu naklonjena najboljima', kaže Kristina.

'U finale su ušli jako dobri slastičari i jako dobri ljudi. Naši favoriti su Domagoj i Jakov koje ćemo sutra svim srcem bodriti', izjavila je Mihajela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 13:07