PROBLEMATIČAN POLJUBAC

AMERIČKA GLUMICA TVRDI DA BAJKA O SNJEGULJICI DJECI ŠALJE KRIVE PORUKE Nakon svakog čitanja kćeri pita o dijelovima priče koji su joj 'sumnjivi'

Kristen Bell
 Mario Anzuoni / REUTERS

Američka glumica Kristen Bell (Snježno kraljevstvo, Veronica Mars, Zaboravljajući Sarah Marshall) tvrdi da priča o Snjeguljici djeci šalje krivu poruku o pristanku, piše Daily Mail.

Zvijezda filma Snježno kraljevstvo između ostaloga smatra da je problematično to što princ Snjeguljicu poljubi dok ona spava.

"Svaki put kada kćerkama (Lincoln (5) i Delti (3)) ispričam priču o Snjeguljici pitam ih: 'Ne mislite li da je li da čudno to što Snjeguljica nije pitala vješticu zašto mora pojesti jabuku? Ili gdje ju je nabavila?'", rekla je Bell u intervjuu za internetsku stranicu Parents.com.

"Ja kažem: 'Nikada ne bih uzela hranu od stranca, biste li vas dvije?' Moja mi djeca onda kažu: 'Ne!' Ja si onda mislim: 'U redu, izgleda da nešto dobro radim'", pojasnila je glumica.

Bell je kćerke također pita i o ljubavnom aspektu priče jer smatra da se njome šalje kriva poruka o pristanku. "Ne mislite li da je čudo to što je princ Snjeguljicu poljubio bez njezinog pristanka?", pita Bell kćerke pa im kaže: "Ne možete poljubiti nekoga do taj spava!"

Podsjećamo, Snjeguljica utone u vječni san nakon što joj na njezinu ljepotu ljubomorna vještica podvali otrovnu jabuku. Snjeguljica se iz tog sna probudi tek kada je poljubi princ u kojeg se ranije u priči zaljubi. Princ i ona potom započnu zajednički život u njegovom dvorcu.

Korisnici društvenih mreža kritizirali su Bell zbog njezinih stavova i pokušaja da priču o Snjeguljici naočigled pretvori u priču o zlostavljanju i pristanku tijekom ljubavnih odnosa.

Američki glumac James Woods napisao je sljedeće: "Snjeguljica u komi, koja čeka da je probudi poljubac njezine prave ljubavi? Ta Snjeguljica? Ili luda privilegirana feministkinja Snjeguljica, koja je zbunjena po pitanju svog spola i koja je studirala lezbijski interpretativni ples? Koja Snjeguljica."

"Ja krivim vješticu jer joj je u jabuku ubacila drogu za silovanje", napisao je jedan korisnik Twittera. "Djeco, zapamtite: 'Nije produhovljeno buditi Snjeguljicu iz vječnog sna'", dodao je drugi korisnik.

Bell već neko vrijeme piše vlastitu knjigu za djecu se temelji na popularnoj priči "Gunđavi majmun". Prema pisanju Daily Maila, ta knjiga bit će politički korektna te će dopustiti glavnom lika da i na kraju priče ostane "gunđav".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:49