'TAJ PRITISAK DOVODI DO STRESA'

ANA IVANOVIĆ PROGOVORILA O MRAČNOJ STRANI TENISA 'Sve smo jake i izdržljive, ali za stvari koje traže od nas nemamo energije...'

 Getty Images / Getty Images

Poslije ispadanja s US Opena Ana Ivanović je objavila da će se na neko vrijeme povući iz sporta, a prije početka turnira dala je intervju za portal Refinery29. Tom prilikom odlučila je progovoriti o problemima s kojima se suočavaju ona i njezine kolegice kad je sport u pitanju.

- Sportašice smo i izdržljivost nam mora biti na visokoj razini, iz dana u dan. Podrazumijeva se da budemo jake, a s druge strane stvara nam se pritisak da uz to sve moramo izgledati i kao manekenke što je nemoguće. Na taj način se tenis ne može igrati jer trebate imati energije za meč od dva, tri sata - objasnila je Ana.

A photo posted by Ana Ivanovic (@anaivanovic) on

Dodala je da taj pritisak može dovesti i do stresa zbog kojeg se meč može izgubiti.

- Važno je da sačuvate svoj identitet i da znate tko ste - zaključila je Ana.

Tvrdi da na terenu ne nosi šminku kao mnoge njezine kolegice.

- Nanesem samo kremu za sunčanje jer se želim osjećati ugodno, a ne da moram razmišljati o tome je li mi se maskara razmazala - zaključila je.

No mnogi smatraju da je Ana, barem kad je ona u pitanju, takav imidž o sebi sama stvorila jer na terenima niže poraze, a sve je češće na naslovnicama brojnih časopisa posvećenih modi i ljepoti. U ovom intervjuu ona je svejedno pokušala dokazati da tenis nije tako glamurozan kako se čini na prvi pogled.

A photo posted by Ana Ivanovic (@anaivanovic) on

- Tenis zahtijeva naporan rad i puno odricanja. nas tenisače vidi se samo na terenu i putovanjima, pa svi misle da je lako baviti se ovim sportom. Mislim da je potrebno podsjetiti da je tenis natjecanje i da smo mi koji ga igramo počeli s njim jer ga prvenstveno volimo. Mi smo tu zbog strasti prema njemu i da bi smo dali obožavateljima razloga da mogu navijati. Moramo se vratiti toj prvotnoj percepciji tenisa jer je danas važnije tko što nosi, a to nije način na koji bi se ovaj sport trebao promovirati - zaključila je Ana koja se nedavno udala za nogometaša Bastiana Schweinsteigera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:57