SNAŽNA PORUKA

ANGELINA JOLIE CIJELOM SVIJETU OTKRILA KAKO ODGAJA KĆERI 'Uvijek mogu odjenuti lijepu haljinu, ali najprivlačnije će biti sa sasvim drugom kvalitetom'

 
 Profimedia, Abaca

Američka glumica i redateljica Angelina Jolie (44) otkrila je u tekstu za rujansko britansko izdanje časopisa Elle da svoje kćeri odgaja da intelektualni razvoj stavljaju ispred razvijanja izgleda, piše The Independent.

"Nema ništa privlačnije, moglo bi se čak reći očaravajuće, od nezavisne žene s vlastitim mišljenjima", napisala je Jolie. "Često govorim svojim kćerima da je najvažnije da razviju svoje umove. Uvijek možete obući lijepu haljinu, ali nije bitno što nosite kada vaš um nije jak."

Jolie iz braka s bivšim mužem glumcem Bradom Pittom ima tri kćeri i tri sina.

Glumica je u eseju navela i da svijet treba više "vragolastih" žena, a osporila je i stereotipe koji prate snažne žene.

"Zašto se toliko energije troši da se žene zadrži u sekundarnim pozicijama", piše Jolie i navodi da su snažne žene one kojima je dosta nepravdi i zlostavljanja te one koje odbijaju pratiti pravila i kodekse ponašanja za koje vjeruju da nisu najbolji za njih i njihove obitelji.

Jolie snažne žene nadalje opisuje kao one koje ne odustaju od svojih prava i prava da ih se čuje, čak i kada im prijeti zatvaranje ili odbacivanje od strane obitelji i društva.

"Ako je to znači biti vragolast, onda svijet treba više vragolastih žena."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 09:04