TAJNA DVORCA FROGMORE

BRITANCI MISLE DA JE MEGHAN VEĆ RODILA Sve teorije zavjere o kraljevskoj bebi: Ima crvenu kosu, zove se Diana, rodila ju je surogat majka...

Nakon panike koju je ispred Frogmorea izazvala Hitna pomoć, novu pomutnju stvorila je fotografija bebe na službenom Instagramu
 Profimedia, Alamy

Je li Meghan već rodila? To je čini se jedino pitanje koje zanima Britance ovih dana. Dok s nestrpljenjem očekujemo prve fotografije kraljevske bebe, mnogi su već skloni vjerovati da je 37-godišnja Meghan Markle već rodila, samo skriva bebu od očiju javnosti, dok drugi pak tvrde da nikada ni nije bila trudna te da će omiljenom kraljevskom paru tajna surogat majka donijeti dijete na svijet.

Posljednja velika lažna uzbuna za sve fanove bila je fotografija grofice od Wessexa Sophie Rhys-Jones s tek rođenom bebom tamne kose koja je objavljena na službenom profilu britanske kraljevske obitelji.

“Probudila sam se i ugledala fotografiju bebe na Instagram profilu kraljevske obitelji i srce mi je stalo”, samo je jedan od komentara na Twitteru koji su šokirani ovim teserom.

Istina je pak da je supruga princa Edwarda samo posjetila novorođenčad u programu kojem podršku daje Zaklada kraljice Elizabete, a koji pomaže u suzbijanju sljepoće kod nedonoščadi u Indiji. Fotografija je mnoge zavarala, baš kao i kola hitne pomoći koja su uočena u blizini windsorskog Frogmore Castlea.

Dio medija vjeruje da se Meghan odlučila na porod u privatnosti svog doma, a s obzirom na hitnu pomoć koja je prije četiri dana fotografirana na imanju, britanski mediji nagađali su da su trudovi već počeli.

Ne voli medije

No, kasnije je sve demantirano i objašnjeno je da se radilo samo o vježbi. No, tko zna, postoji mogućnost da je Meghan imala lažne trudove ili da je pak došlo do nekih manjih komplikacija u trudnoći s obzirom na to da se buduća majka od samog početka svoje veze s Harryjem teško nosi s interesom javnosti pa joj svaki medijski napis teško pada. Takav stres može biti koban za trudnicu u visokom stupnju trudnoće, a pogotovo za Meghan koja je navodno prenijela trudnoću jer joj termin bio prošlu nedjelju, kako javlja britanski list The Sun.

Meghan i princ Harry su, ako je vjerovati izvorima s Dvora, u niskom startu već danima, no unatoč velikoj pozornosti javnosti vrlo su opušteni, što se moglo i vidjeti na princu 34-godišnjem Harryju, koji se ove nedjelje, na termin svoje supruge, pojavio na Londonskom maratonu kako bi podijelio medalje trkačima. Za to vrijeme Meghan je kod kuće, gdje je uz nju, već više od tjedan dana i njena mama, Doria Ragland. Upravo je njezin dolazak iz SAD-a u London bio prvi veliki znak da se porođaj bliži.

- Neće još dugo. Meghan je stvarno uzbuđena i nervozna, kao i svaka buduća majka. Ona i Harry jedva čekaju. Pripremaju se za porod, koji će biti što prirodniji, pa Meghan s Harryjem prakticira hipnoporod i razne tehnike disanja - rekao je izvor blizak kraljevskoj obitelji britanskim medijima.

Dok se Meghan i Harry pripremaju za roditeljske avanture, kladionice u Britaniji ne miruju. Obožavatelji imaju svoje teorije o tome čekaju li vojvotkinja i vojvoda od Sussexa djevojčicu ili dječaka, klade se i na imena i na datum rođenja.

Getty images

Skriveni tragovi

Čak je nekoliko znakova dalo naslutiti da Meghan nosi djevojčicu. Naime, baby shower koje su joj prijateljice u veljači organizirale u New Yorku vrvio je ružičastim detaljima, a i Harry je nekoliko puta za vrijeme turneje Australijom rekao da bi volio postati otac djevojčice.

Po posljednjim predviđanjima, kraljevski fanovi vjeruju da će se roditi djevojčica crvene kose, a najviše njih smatra da će ime biti posveta Harryjevoj baki, kraljici Elizabeti II. Ili pak majci, princezi Diani.

Ostala imena koja su u igri po kladionicama su Victoria, Grace i Alice, a ako na svijet dođe dječak, najpopularnija imena na kladionicama su Charles, James, Arthur, Alexander i Edward.

No, pojavila se informacija da je gotovo sigurno da Meghan nosi dječaka, a fanovi i britanski mediji su u to sigurni zbog navodne greške na službenoj stranici kraljevske obitelji kojom je, kažu, otkriven dosad najveći hint oko spola i imena bebe.

Naime, kada pokušavate pristupiti stranicama www.royal.uk/prince-arthur, www.royal.uk/prince-james i www.royal.uk/prince-alexander, stranica će vas vratiti na glavnu stranicu. A ako pokušate pristupiti stranicama za druga imena oko kojih se šuška da su izgledna za novog princa ili princezu, na web stranici će vam pisati: “Stranica nije pronađena”. Dakle za prve su rezervirane domene, a za ostale nisu.

Samo zabuna ili najveći trag dosad? Dvor je priču već demantirao. Koje god ime nova beba dobila bit će to prekretnica za britansku kraljevsku obitelj.

- Bilo da je djevojčica ili dječak, bit će prva afroamerička beba rođena u kraljevskoj obitelji - rekla je za Reuters kraljevska biografkinja Claudia Joseph.

Organizacija Royal Collection Trust zadužena je za izradu memorabilija za novu kraljevsku djecu, a početkom ovog mjeseca su u prodaju pustili medvjedića za bebu koja je na putu. Izrađen od alpakine vune, svile i pamuka, medo je napravljen u tek sto primjeraka, koji su se po cijeni od 125 funti rasprodali brzinom munje. Ni ne čudi, s obzirom na to da su pojedini britanski mediji spekulirali da će to biti jedini službeni suvenir za ovu kraljevsku bebu, iako su se za prethodne izrađivali predmeti od igle do cigle - preko personaliziranih šalica i graviranih tanjura, pa do majica.

Da će ova beba imati poseban tretman zaključili su iz toga što je Royal Collection Trust odbila odgovoriti na pitanje britanskog Expressa o tome hoće li fanovi kraljevske obitelji imati priliku kupiti suvenire vezane uz bebu. Mnoge ne bi začudilo da se i ova tradicija prekine zbog toga što su se Meghan i Harry iskazali kao par kojem nije strano odbaciti dosadašnje konvencije.

TOTALNI VODIČ O ROĐENJU NOVE KRALJEVSKE BEBE

KOJI DAN ĆE BEBA BITI ROĐENA

Ako se beba rodi sutra, kraljevska obitelj će imati dupli razlog za slavlje - malena ili maleni rođendan će dijeliti s rođakinjom princezom Charlotte, kćeri Williama i Kate. Čini se da je kod rojalista u proljeće prava rođendanska sezona - ako Meghan rodi danas, dijete će opet imati dio obitelji za zajedničko slavlje - na praznik rada rođena je i Lady Sarah Chatto, kći princeze Margaret. Na britanskim kladionicama stanje pokazuje da su najveće šanse da Meghan rodi sutra. Od članova obitelji o datumu rođenja posljednji se oglasio William, koji je bio u posjeti Novom Zelandu. “Nemam mobitel sa sobom. Nemam pojma kada će roditi! Veća je šansa da ćete vi saznati prije nego ja”, rekao je.

TIM ZA POROD

“Neimenovana liječnica” porodit će Meghan umjesto kraljevskih ginekologa Alana Farthinga i Guya Thorpe-Beestona. Meghan je ovim potezom prekinula kraljevsku tradiciju jer ne želi da “muškarci u odijelima” nadziru porod. “Meghan je rekla da ne želi muškarce u odijelima. Tvrdoglavo želi ljude po vlastitom odabiru uz sebe, a to je ostavilo neke od nas malo zbunjenima”, rekao je izvor blizak Dvoru. Uz Meghan će navodno biti i doula Lauren Mishcon, ali i sam princ Harry.

MEGHANIN POKLON DJETETU

Meghan je još 2015. godine, dok je njena glumačka karijera bila u usponu, u intervjuu za kanadski Hello! Otkrila nekoliko detalja koje je već tada isplanirala za svoje buduće dijete, nadala se, djevojčicu. Svojoj kćeri planira pokloniti svoj ručni Cartier Tank Française sat. “Nakon što sam saznala da snimamo treću sezonu ‘Suitsa’, tada mi je to bilo nevjerojatno postignuće i počastila sam se skupocjenim ručnim satom. Dala sam na poleđinu ugravirati ‘Od MM za MM’ i planiram ga jednog dana dati svojoj kćeri”, rekla je tada Meghan.

SPOL I IME

Kladionice su na strani toga da će u kraljevsku palaču sletjeti curica, a najveći su izgledi da će se zvati Elizabeth. Idući su izbori Diana, Grace, Victoria i Alice, a u posljednjih 24 sata u igru je ušla i Allegra, i to s prilično malim koeficijentom, koji govori da su velike šanse da se Meghan odluči baš za to ime. Radi se navodno o imenu kojim je princeza Diana htjela nazvati svoje dijete, ali nikada nije rodila curicu. Od muških imena prednjače Albert i Phillip, a slijede ih Charles, James, Arthur, Alexander i Edward. Brojni ulažu svoje novce i na to da će Meghan roditi blizance.

SVIJET NEĆE VIDJETI BEBU NA NJEZIN PRVI DAN

Par je nedavno objavio da, suprotno tradiciji, njihova beba neće već prvi dan izaći pred ljude. U priopćenju za javnost Buckinghamska palača se izjasnila na idući način: “Oni se vesele dijeljenju vijesti sa svima jednom kad već dobiju priliku proslaviti privatno, kao novopečena obitelj”. Tajnoviti su i oko toga gdje će se beba roditi, moguća je bolnica Frimley Park u Surreyju, a nije ni potvrđeno niti opovrgnuto da bi Meghan mogla roditi kod kuće u Frogmore Cottageu.

Očekuje se da će palača izdati kratku pisanu obavijest javnosti kojom se potvrđuje da je vojvotkinja na porodu, a sljedeća objava slijedi nakon dolaska djeteta na svijet u kojoj će navesti detalje o spolu, težini i vremenu rođenja. Navodno će fotografije djeteta, snimljene u Windsoru, biti objavljene kasnije, kada beba već bude stara nekoliko dana. Dok jedni vjeruju da će roditelji sretnu vijest i prvu fotografiju objaviti na svom službenom Instagram profilu, neki pak izvori bliski Dvoru tvrde da Meghan želi prodati prve fotografije svog djeteta Vogueu.

KOJA JE BEBA U REDU ZA NASLJEDSTVO

Princ Harry je šesti po redu za tron, a beba će, logično, biti iduća nakon njega. Prije je vrijedio zakon po kojem su prednost za tron imali muškarci, no 2013. je donesen dekret po kojem je spol nebitan i, bez obzira na njega, titulu nasljeđuje onaj tko je stariji. Prvi na redu za titulu kralja je trenutno princ Charles, slijedi ga William, pa Williamova djeca: George, Charlotte i Louis. Nakon njih ide Harry, pa njegovi nasljednici. Beba, koja će biti sedma po redu, izgurat će tatinog ujaka vojvodu od Yorka na osmo mjesto.

TKO ĆE BITI KUMOVI

Još se ne zna, ali postoje nagađanja. Djeca kraljevskih nasljednika obično imaju više od tri kuma ili kume - Louis ih ima šest, Charlotte pet, a George sedam. Pretpostavlja se da će jedan od Meghaninih prioriteta biti Jessica Mulroney, njezina stilistica i najbolja prijateljica, koja je s njom provodila vrijeme ususret vjenčanju i “glancala” probleme nastale radi toga što Meghanin otac Thomas nije došao na ceremoniju. U užem je izboru i druga prijateljica, poduzetnica Benita Litt.

Meghan je s njezinom obitelji često provodila čak i Božiće, a kuma je njezinim kćerima Rylan i Remi, koje su joj bile i djeveruše. Tu je i Serena Williams, koja je bila domaćica na Meghaninom baby showeru.

Za Harryja se pretpostavlja da će odabrati rođaka Majora Nicholasa van Cutsema ili Toma “Skippy” Inskipa, prijatelja iz starih partijanerskih dana.

KOJU ĆE TITULU BEBA NOSITI

Beba neće biti princeza ili princ, osim ako kraljica ne odluči suprotno. George V. 1917. je godine uveo pravilo po kojem je broj takvih titula koje se dodjeljuju ograničen.

Po njegovoj logici, samo najstariji sin princa od Walesa (što je u ovom slučaju George) može se također zvati princom. Kraljica je 2012. donijela novo pravilo, kojim je proglasila svu djecu Williama i Kate prinčevima i princezama, a nagađa se da William i Kate zbog svoje nekonvencionalnosti možda ni neće željeti da se njihovo dijete naziva princom ili princezom. U svakom slučaju, titula koju će sigurno dobiti je ona grofa ili lady.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:32