PROVOKATIVAN LORD SUGAR

BRITANSKI MILIJARDER SABLAZNIO OBJAVOM IZ HRVATSKE Korisnici Twittera ga optužili za seksizam: 'Dajte nam svima učinite uslugu i pobrišite si profil'

 
 Screenshot/Twitter / Profimedia, TEMP Rex Features

Premda se nedavno morao javno ispričati zbog rasističkih komentara na račun senegalske nogometne reprezentacije, čini se da Lord Alan Sugar i dalje objavljuje na Twitteru bez previše razmišljanja. Britanski biznismen i milijarder uzrujao je korisnike te društvene mreže još jednom neprimjerenom šalom.

Sugar, koji je za britansku verziju reality showa ‘Pripravnik’ (‘The Apprentice’) ono što je Donald Trump za američku, u utorak poslijepodne na Twitteru je objavio fotografiju žene s dubokim dekolteom i besprijekornom šminkom te tagirao TV voditelja Nicka Hewera.

‘@NickHewer je ušao u dućan u Hrvatskoj kupiti majicu. Nakon 20 minuta moja žena pita što dovraga radi tako dugo unutra, nema ga stoljećima’, napisao je.

Uz objavu stoji fotografija zgodne plavokose trgovkinje koja se naginje nad pultom i nešto pokazuje na majici, dok joj je u prvom planu dekolte. Nije trebalo dugo da ga pratitelji prozivu za još jedan neumjesan komentar.

‘Mogu se kladiti da je brisanje ovog tweeta zakazano za 15.25 h uz ispriku’, napisao je jedan korisnik, a drugi je dodao: ‘Da! Seksističke i rasističke šale! Samo daj, deda!’ Treći je korisnik napomenuo: ‘Prvo se pokažete kao rasist, a sad ciljate i na seksizam? Dajte nam svima učinite uslugu i pobrišite si profil.’

No, zvijezda Celebrity Big Brothera, India Willoughby, stala je u njegovu obranu tvrdeći da je ovo ipak samo šala: ‘Ne mogu vjerovati nekim komentarima. Ovo je samo zabavna šala!’ Usto je dodala hashtagove ‘policija za viceve’ i ‘vječno zgrožena’.

Pratitelji poslovnog magnata podijeljeni su u mišljenju oko ovog slučaja, no prije samo mjesec dana Lord je bio na meti kritika zbog rasističke šale u kojoj je rekao da je prepoznao senegalsku nogometnu reprezentaciju kao ljude koji su na plaži prodavali sunčane naočale.

‘Prepoznajem neke od ovih dečki s plaže u Marbelli. Sposobni su raditi više stvari odjednom’, napisao je na Twitteru.

Reakcije na ovu objave bile su uglavnom pomiješani osjećaji zgroženosti i nevjerice. 71-godišnjak se branio da je objava bila samo njegov pokušaj duhovitosti, no nije uspjelo. Kasnije je spornu objavu i obrisao napisavši: ‘Čini se da su moje riječi pogrešno interpretirane i da su uvrijedile nekolicinu ljudi. Iskreno, ja tu ne vidim ništa uvredljivo, meni je to smiješno. Ali ispričat ću se ako inzistirate.’

A family of Croatian Ducks landed on Lady A

A post shared by lord sugar (@lord_sugar) on

Potom je dodao još jednu iskreniju ispriku: ‘Pogrešno sam procijenio moju raniju objavu. Ni na koji način nikoga nisam htio uvrijediti, a moj pokušaj humora mi se očito obio o glavu. Obrisao sam objavu i jako mi je žao.’

Prema objavama na društvenim mrežama Lord Alan Sugar je neko vrijeme putovao Hrvatskom, od Pule do Dubrovnika, potom je bio u Crnoj Gori, a sad se uputio na Siciliju.

I cant see the Spurs stadium being ready for the start of the season.

A post shared by lord sugar (@lord_sugar) on

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:58