SVE ZBOG AUDICIJE ZA NOVI FILM

ČASOPIS VANITY FAIR I ANGELINA JOLIE SE SUKOBILI OKO KONTROVERZNOG INTERVJUA Glumica traži ispriku zbog 'netočnog' pisanja, uredništvo je odbija dati

 Umit Bektas/File Photo / REUTERS

Američki časopis Vanity Fair objavio je da stoji iza nedavno objavljenog intervjua s glumicom i redateljicom Angelinom Jolie za koji ona tvrdi da je netočan, piše BBC.

Odvjetnik glumice optužio je novinarku Vanity Faira Evgeniju Peretz da je pogriješila u pisanju o tome što se događalo na audicijama koje su provedene prije snimanja filma 'Prvo su mu ubili oca' u režiji Angeline Jolie. Iz časopisa Vanity Fair su rekli da su ih zamolili da uklone odlomak u kojem se spominje detalji s audicije za film u produkciji Netflixa.

Vanity Fair je odbio te su nakon preslušavanja snimaka intervjua objavili dio snimke u kojem je dokumentiran tijek audicija zbog kojih je Jolie kritizirana.

Naime, kako bi pronašli glumice i glumce koji će utjeloviti dječje likove u filmu, šefovi castinga su otišli u sirotišta, cirkuse i siromašne škole. Tamo su s djecom igrali igru koja je izgledala ovako: djeca bi sa stola 'ukrala' novac. Direktor za casting bi potom 'uhvatio' dijete i ono bi moralo smisliti zašto su ukrali novac.

'Srey Moch (djevojka koja je na kraju odabrana za ulogu) je jedina u novac gledala jako, jako dugo', rekla je Jolie za Vanity Fair. 'Kada smo je natjerali da vrati novac, svladale su je emocije', nastavila je Jolie sa suznim očima. 'Poslije smo je pitali za što joj je novac trebao. Rekla je da joj je djed umro i da njezina obitelj nije imala dovoljno novaca za pogreb.'

Jolie je nakon izlaska intervjua odmah rekla da je njezin opis audicije krivo interpretiran. 'Ljuta sam da se o događaju s audicije - improvizaciji scene iz samog filma - pisalo kao da se stvarno dogodio', rekla je Jolie u izjavi.

'Cilj ovog filma je ukazati na strašne stvari koje djeca dožive u ratu i pomoći u borbi da ih se zaštiti. Sugerirati da je pravi novac oduzet djeci tijekom audicije je uznemirujuće i lažno. Da se to stvarno dogodilo i ja bi bila izvan sebe.'

Redateljica je dodala da se sve poduzelo kako bi se osigurala sigurnost i dobrobit djece tijekom snimanja filma.

Korisnici društvenih mreža kritizirali su glumicu i redateljicu zbog audicijskih metoda. 'Više nisi dobrodošla u moj svijet. Nisi razmislila o tome da si imala posla s djecom koja boluju od PTSP-a i bore se sa siromaštvom?', napisao je jedan korisnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 00:13