HOWARD STERN ISKRENO

'ČEKAO SAM 20 GODINA DA MU SE ISPRIČAM, ALI SAM ZAKASNIO. UMRO JE...' Najprovokativniji radijski voditelj otkrio brutalnu istinu

 
Howard Stern
 Profimedia, Everett

Radijska zvijezda Howard Stern otkrio je u novim memoarima ‘Howard Stern Comes Again’ da se nije prestajao osjećati krivnju što se nije ispričao glumcu Robinu Williamsu nakon što ga je u intervjuu ranih devedesetih napao zato što je ostavio suprugu zbog sinove bivše dadilje.

Najplaćeniji radijski voditelj iznio je razmišljanja o 33 godine provedene u toj industriji priznajući da se ponašao ‘kao manijak’ na početku karijere.

- Bio sam toliko narcisoidan da nisam bio sposoban pojmiti da netko drugi uopće ima osjećaje. Toliko toga žalim u odnosu s gostima iz tog vremena. Međutim, najviše žalim zbog intervjua s Robinom Williamsom - piše u knjizi koja je izašla u prodaju u utorak. Stern, koji se proslavio provokativnim pitanjima, posebno o seksualnom životu, razgovarao je sa slavnim glumcem ranih devedesetih.

Williams se baš bio razveo od supruge Valerie Velardi nakon deset godina braka jer ju je prevario s dadiljom njihovog sina Zacha, Marshom Garces. Godinu dana nakon razvoda, 1989., oženio se s njom dok je ona nosila njihovo prvo dijete.

- Napao sam čovjeka i on je s pravom bio ljut na mene. Tek godinama kasnije shvatio sam da bih se trebao ispričati. Nisam znao kakva bi Robinova reakcija bila. Možda bi mi poklopio slušalicu. Možda bi mi opsovao. No, morao sam to napraviti. Trebalo mi je dvadeset godina da skupim hrabrosti. Bio sam usred akcije da dođem do njegovog broja telefona kad sam saznao da je umro. Još uvijek sam silno tužan zbog njegovog odlaska i žalim što sam pogriješio i što mu se nisam ranije javio - napisao je Stern. Williams si je oduzeo život 2014.

Dodao je da mu je žao i što mu ponos tad nije dopuštao da mu kaže da je njegov veliki obožavatelj ili da mu preda mikrofon u emisiji da zabavi publiku.

- Nisam naučio ništa iz tog intervjua. Bio sam nasilni manijak i želim ti dati do znanja da mi je to jedna od najvećih grešaka u životu jer si mi silno drag. No, tad sam bio loše i nisam si dopuštao da budem nečiji fan. Bio sam toliko opsjednut brojkama i držanjem pažnje publike, ali nisam smio onako razgovarati s tobom. Samo se želim ispričati - napisao je Stern.

Nije Williams jedini kojem se Stern poželio ispričati. Unatoč želji to nije stigao učiniti ni s komičarkom Gildom Radner koju je 1983. rasplakao kad ju je uporno ispitivao ima li njezin kolega Gene Wilder veliki penis. Radner je umrla 1989. Na popisu osoba kojima se želi ispričati su i reper Eminem, glumac Will Ferrell te pjevači Carly Simon i George Michael.

- Bend Georgea Michaela Wham! - svi s kojima sam radio su mi govorili: ‘Što god radiš, nemoj ih pitati jesu li gay.’ Nakon dvadeset sekundi pitao sam ih jesu li gay - piše Stern.

Tek nakon što je kasnih devedesetih krenuo na psihoterapiju, počeo je mijenjati percepciju sebe i svijeta oko sebe. U početku je prema tome imao averziju, trebalo mu je čak pet godina da nazove psihijatra otkad je nabavio njegov broj. Prvo je išao dvaput tjedno na terapije, a onda je to povisio na četiri puta tjedno, piše Daily Mail.

- Što sam više išao, to sam više mijenjao svoj pristup prema gostima. Otkrio sam da mi se pristup mijenja jer sam iskusio kako to izgleda kad se netko iskreno zanima za vaš život. Terapija me otvorila i omogućila mi da shvatim koliko je ispunjujuće kad te netko zbilja čuje. Tad sam shvatio da i netko drugi možda ima nešto za reći. Ajde da sad malo samo slušam, a ne razmišljam samo o sebi - napisao je.

Prisjetio se i kako je 2006. pao u depresiju jer mu brojke nikako nisu bile dovoljne iako su bile i više nego zadovoljavajuće. Priznao je i da mu je dijagnosticiran opsesivno-kompulzivni poremećaj zbog kojeg mu je bilo teško napisati ovu knjigu. Opisao je i strah koji je proživljavao tijekom 2017. kad mu je pronađen tumor za koji u tom trenutku nije znao je li zloćudan ili nije. Dijagnozu nije podijelio sa slušateljima:

- Bilo je čudno da tip poput mene, koji o svemu priča na radiju, to prešuti. Na kraju mi je bilo drago što nisam javno pričao o tome jer mi je baš trebalo da procesuiram sve to, da prihvatim što se događa. Bilo mi je dosta teško prihvatiti vlastitu smrtnost.

U svibnju te godine zabrinuo je obožavatelje kad se nije pojavio na poslu, s obzirom da je bio poznat po tome da ne propušta nijedan radni dan. Operacijom mu je uklonjen tumor na bubrezima za koji su liuječnici 90% bili sigurni da se radi o karcinomu, no na koncu je riječ bila o cisti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 08:46