GODINAMA ŠUTJELA

'DADILJA' O NAJVEĆOJ ŽIVOTNOJ TRAUMI 'Pomogla sam policiji da identificira i uhvati mog silovatelja. To što je lišen slobode jedina mi je utjeha'

 
Fran Drescher
 NameFace / ddp USA / Profimedia

Fran Drescher 1993. dobila je ulogu u popularnoj humorističnoj TV seriji "Dadilja" po kojoj je i danas pamte, no osam godina prije toga glumica je doživjela tešku traumu o kojoj je dugo šutjela.

Naime, kad je imala 28 godina, Fran i njezina prijateljica bile su žrtve silovanja - muškarac, koji je poslije osuđen na zatvorsku kaznu, zaprijetio im je pištoljem, a gnjusan zločin počinio je dok je u sobi u kojoj se sve odvijalo bio i glumičin tadašnji suprug Peter Marc Jacobsen - dok je silovateljev prijatelj pljačkao Franin stan, njezin suprug, vezanih ruku i nogu te s povezom preko očiju, bio je prisiljen svjedočiti pravom paklu.

- Pomogla sam policiji da identificira i na kraju uhvati mog silovatelja... Zahvaljujući mom dobrom fotografskom pamćenju, uspjeli su napraviti njegov fotorobot i strpati ga iza rešetaka.

Jedina utjeha mi je činjenica što je taj čovjek lišen slobode. Nažalost, mnoge žene i dalje žive u strahu od svojih silovatelja, ja se barem ne moram bojati da ću ga sresti negdje na ulici - izjavila je američka glumica.

MALLORCA, SPAIN - SEPTEMBER 01:  Actress Fran Drescher attends Playing for Good Gala on September 01, 2007 at
Getty Images
Fran Drescher

U nedavnom intervjuu za časopis People Fran je otkrila kako joj je poslije silovanja bilo preteško reći roditeljima što joj se dogodilo.

- Moji prijatelji su znali, ali nisam mogla nazvati obitelj, nisam im htjela uzrokovati dodatan stres u životu - izjavila je Drescher, koja je o svojoj traumi odlučila progovoriti tek desetak godina poslije, kad joj je dijagnosticiran rak maternice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 19:25