GODINAMA ŠUTJELA

'DADILJA' O NAJVEĆOJ ŽIVOTNOJ TRAUMI 'Pomogla sam policiji da identificira i uhvati mog silovatelja. To što je lišen slobode jedina mi je utjeha'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 13.02.2020. u 16:18

Fran Drescher attends Fran Dreschers Cabaret Cruise Dinner Cancer Schmancer on June 25, 2018 at Hornblower New York - Pier 40 in New York City, USA., Image: 376055278, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: NameFace / ddp USA / Profimedia
NameFace / ddp USA / Profimedia

Fran Drescher

 

Fran Drescher 1993. dobila je ulogu u popularnoj humorističnoj TV seriji "Dadilja" po kojoj je i danas pamte, no osam godina prije toga glumica je doživjela tešku traumu o kojoj je dugo šutjela.

Naime, kad je imala 28 godina, Fran i njezina prijateljica bile su žrtve silovanja - muškarac, koji je poslije osuđen na zatvorsku kaznu, zaprijetio im je pištoljem, a gnjusan zločin počinio je dok je u sobi u kojoj se sve odvijalo bio i glumičin tadašnji suprug Peter Marc Jacobsen - dok je silovateljev prijatelj pljačkao Franin stan, njezin suprug, vezanih ruku i nogu te s povezom preko očiju, bio je prisiljen svjedočiti pravom paklu.

- Pomogla sam policiji da identificira i na kraju uhvati mog silovatelja... Zahvaljujući mom dobrom fotografskom pamćenju, uspjeli su napraviti njegov fotorobot i strpati ga iza rešetaka.

Jedina utjeha mi je činjenica što je taj čovjek lišen slobode. Nažalost, mnoge žene i dalje žive u strahu od svojih silovatelja, ja se barem ne moram bojati da ću ga sresti negdje na ulici - izjavila je američka glumica.

MALLORCA, SPAIN - SEPTEMBER 01: Actress Fran Drescher attends Playing for Good Gala on September 01, 2007 at
Getty Images

Fran Drescher

U nedavnom intervjuu za časopis People Fran je otkrila kako joj je poslije silovanja bilo preteško reći roditeljima što joj se dogodilo.

- Moji prijatelji su znali, ali nisam mogla nazvati obitelj, nisam im htjela uzrokovati dodatan stres u životu - izjavila je Drescher, koja je o svojoj traumi odlučila progovoriti tek desetak godina poslije, kad joj je dijagnosticiran rak maternice.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo