MORALI JOJ PLATITI OKO 600.000 EURA

DIZAJNERICA TUŽILA BRADA I ANGELINU ZBOG NEPLAĆENOG POSLA NA NJIHOVOM DVORCU U PROVANSI 'Ova odšteta je ništa naspram patnje koju sam proživjela'

 
 Profimedia, Abaca

Francuska dizajnerica interijera odlučila je podići tužbu protiv Brada Pitta i Angeline Jolie jer joj nisu platili novac za posao koji je obavila u njihovom dvorcu u Provansi.

Odile Soudant tvrdi kako je slavni bivši par doveo njezinu kompaniju do financijske propasti jer nisu podmirili račune za multimilijunski projekt u koji su krenuli kako bi obnovili zdanje iz 17. stoljeća.

U travnju je sud u Parizu naredio jednoj od Pitt/Jolie tvrtki da isplati dizajnerici 565.000 eura te 60.000 eura zbog uništenog ugleda.

Soudant je za Guardian kazala kako s odlukom suda dosad nije izašla u javnost jer je htjela da stvari ostanu privatne i vjerovala da će riješiti situaciju mirnim putem.

Francuski mediji pišu kako su se Pitt i Jolie zaljubili u Chateau Miraval kada su ga uočili prilikom vožnje u helikopteru.

Pitt i Jolie prvo su unajmili dvorac okružen vinogradima i s nekoliko hektara zemljišta, a onda su uvjerili vlasnika iz Amerike da im ga proda za 45 milijuna eura.

Aerial view of the Miraval vineyard Castle, Property of Brad Pitt and Angelina Jolie in Correns, France, on July 22, 2013., Image: 166973755, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca
Profimedia, Abaca

Nakon što su se tamo preselili sa šestero djece, počeli su ga preuređivati po svom ukusu i unajmili dizajnericu interijera da nadgleda radove koje su francuski mediji prozvali 'faraonskim projektom', a koji su uključivali izgradnju teretane, wellnessa, vinskog podruma i trkaće staze.

Piitt je 2010. zamolio Soudant da smisli najbolji način za iskorištavanje prirodnog svjetla u dvorcu koji ima 40 soba i pomoćnim kućama.

- Htio je stvoriti iznimno mjesto i vjerovao je da bi osvjetljenje trebalo igrati veliku ulogu - kazala je i napomenula kako joj je dao odriješene ruke.

Nisu potpisali ugovor, no Soudant kaže kako je glumačkom paru svakog mjeseca isporučivala račune. Tvrdi kako j na projektu zaposlila 17 ljudi, uključujući arhitekte, dizajnere i stručnjake za svjetlo i zvuk.

Dvije godine i 25 milijuna eura kasnije, projekt još uvijek nije bio završen zbog različitih izvođača koji su radili na dvorcu.

Pitt je prestao plaćati račune, no sud je ustvrdio da ona nije kriva zbog kašnjenja radova.

Soudant je kazala kako u to vrijeme Pitt slao mailove u kojima ju moli da dođe i završi posao, no kada ga je zatražila novac da plati svoje zaposlenike, više na mailove nije odgovarao, pa je bila prisiljena obustaviti posao.

Deset dana kasnije Pitt joj je poslao mail u kojem je napisao: 'Ne znam kako stvari funkcioniraju u Francuskoj, no u SAD-u prijatelji ne napadaju prijatelje. Bio sam veliki obožavatelj tvog posla, nemoj me napadati. Idemo završiti projekt i biti ponosni na njega. Predobro je da bi ovako završilo. Život je prekratak - napisao je Brad, a potom joj poslao još jedan u kojem joj piše da ne troši vrijeme na tužbe nego da slijedi svoj 'umjetnički put' i ne brine za ostalo.

Novac joj je isplatio u travnju, no Soudant kaže kako još uvijek vodi pravnu borbu kako bi bila upisana kao dizajnerica na projektu Miraval.

- Ja sam umjetnica i ovo je moj rad. Kada mi ga netko pokuša ukrasti, postane vrlo bolno - kazala je Soudant i dodala kako je odšteta koju je dobila ništa naspram patnje koju je proživjela.

Hogan Lovells, Pittov odvjetnik, kazao je za francuske medije kako je inspiracija za osvjetljenje u Château Miraval Pittova.

- Ideje su primarno došle od strane Pitta. On obožava arhitekturu i znao je točno što treba postići - kazao je.

EXCLUSIVE/They are already in the pink as cinema's super couple and the toast of Hollywood. Now film stars Brad Pitt and Angelina Jolie will be able to raise a glass of their own rosé to their fame and fortune after going into the wine business. Wine buffs will be rolling out the red carpet next month to taste the Hollywood king and queen's very first bottles of organic Provence rosé, made from grapes grown at their vast Ł35 million Riviera property. 
Fans may be disappointed to know it will not be sold as Chateau Brangelina, as the power duo are known. Instead, the wine will be known as Miraval Côtes de Provence. The stars' names will be on the back label under the more sobre title of
Profimedia, Crystal pictures

Sada razvedeni par, Pitt i Jolie, odlučili su zadržati dvorac, gdje proizvode vino i maslinovo ulje - kao investiciju.

Svo njihovo rose vino 2012. je prodano u roku od pet sati. Otada su počeli proizvoditi oko 150.000 boca crnog i bijelog vina godišnje, a jednu bocu prodaju za oko 15 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:34