VELIKI USPJEH

DOSAD JE TO USPJELO JEDINO KRALJU ROCK'N'ROLLA Robbie Williams 13. put najslušaniji u Britaniji, poput Elvisa Presleyja

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 09.12.2019. u 11:22

Robbie Williams performs live on stage as part of the Apple Music Festival 2016 at the Roundhouse, Camden, London., Image: 301013040, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: David Jensen / PA Images / Profimedia
David Jensen / PA Images / Profimedia

Robbie Williams među najslušanijim je glazbenicima u Velikoj Britaniji, s obzirom na to da je s najnovijim albumom 13. put dospio na prvo mjesto glazbenih ljestvica, što je dosad uspjelo jedino kralju rock'n'rolla Elvisu Presleyju.

Robbiejev album The Christmas Present prošli je tjedan bio na drugome mjestu, iza grupe Coldplay, no sada je na prvom, pišu britanski mediji.

Ipak, apsolutni rekorderi po broju albuma na prvome mjestu još uvijek su Beatlesi, koji su imali 15 takvih albuma.

Pjesma Dance Monkey australske pjevačice Tones & I, izjednačila je rekord u ženskoj konkurenciji za singl koji je na vrhu top lista bio čak deset tjedana.

Ovakav su uspjeh dosad imale još samo američka pjevačica Whitney Houston 1992. s pjesmom I Will Always Love You i Rihanna sa svojom Umbrellom iz 2007.

Robbiejev uspon znači da samo dva njegova solo albuma nisu uspjela stići do broja jedan. Njegov live album iz Knebworth-a iz 2003. i Reality Killed Video Star stigli su do broja dva top liste.

Williams je pjevao i na četiri albuma grupe Take That koji su također bili na prvome mjestu, što znači da se na 17 albuma na ljestvici pojavio kao solo izvođač ili dio grupe.

No britanski pjevač i dalje je daleko iza Sir Paula McCartneyja koji je na top listama kao solo pjevač, s Beatlesima i Wingsima imao ukupno 22 albuma na prvim mjestima.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo