BORBA S BOLEŠĆU

DVIJE GODINE JE PROVELA U KREVETU, A SAD SE VRAĆA NA SCENU Avril Lavigne otkrila najteže trenutke: 'Morala sam prihvatiti činjenicu da umirem'

 
Avril Lavigne 2016.
 Chris Bolin / REUTERS

Avril Lavigne se gotovo dvije godine nije pojavljivala u javnosti, a sad je dala veliki intervju za magazin Billboard gdje se otvorila o svojim vezama sa slavnim muškarcima, dva braka, poslu i bolesti zbog koje je toliko dugo izbivala.

34-godišnja glazbenica i pjevačica osvrnula se na brak s frontmenom benda Nickelback, Chadom Kroegerom, za kojeg se zaručila 2012., nakon samo mjesec dana veze. Upoznali su se preko njezinog menadžera, a na prvo zajedničko snimanje Chad je ponio 3.000 dolara (oko 19.500 kuna) vrijednu bocu vina Screaming Eagle. Premda su se tri godine kasnije razveli, još uvijek su bliski i Lavigne brani bivšeg muža kojeg glazbeni kritičari nisu štedjeli…

- Chadov bend je prodao valjda 50 milijuna albuma širom svijeta! Njihovi koncerti u arenama su rasprodani - naglasila je.

Prisjetila se i prvog muža, također glazbenika Derycka Whibleyja, za kojeg se udala kad je imala 22 godine. U braku su bili četiri godine i o njemu Avril ima samo lijepe riječi.

- On je baš dobar kanadski dečko - kaže i dodaje da nimalo ne žali što se već dvaput udavala:

- Ja volim ljubav. Iz moje perspektive, ovi brakovi su zapravo moje duge veze.

Puno više pažnje izazvala je njezina ispovijest o bolesti. Naime, liječnicima je dugo trebalo da joj postave pravu dijagnozu - lajmsku bolest. Počela se osjećati loše na turneji 2014. Sve ju je boljelo, bila je neprestano umorna, nije mogola ustati iz kreveta, priča, i kaže kako joj nikako nije bilo jasno što joj se događa. Nakon što brojni doktori nisu mogli otkriti što joj je, prijateljica je savjetovala da provjeri za lajmsku bolest zbog simptoma. Tad je nazvala reality zvijezdu emisije ‘Real Housewives of Beverly Hills’ Yolandu Hadid, koja je otvoreno pričala o istoj dijagnozi, i dobila od nje broj specijalista.

- Provela sam u krevetu je**** dvije godine! Radi se o bakteriji tako da su terapija antibiotici koji onda ubijaju bakterije. Međutim, to je pametna bakterija koja se transformira, a meni je bolest jako kasno dijagnosticirana pa je sve bilo teže - rekla je. Danas žali što ranije nije bila iskrena o svojim psihološkim borbama s bolesti pa je spomenula intervju iz 2015. za emisiju Good Morning America kad se slomila i zaplakala:

- Mislila sam, bit ću hrabra i reći cijelom svijetu što se događa. I napravila sam to jer mi je taman izlazila pjesma za Paraolimpijske igre i htjela sam to odraditi kako treba pa sam bila prisiljena stati pred kamere i objasniti. Međutim, nisam bila spremna i nisam to trebala napraviti. Bila sam u kaosu u to vrijeme. Pravila sam se da je sve u redu jer nisam htjela da me bolest obilježi. Zato sam, čim bi se probudila, na Instagramu objavila neku fotografiju i ponašala se kao da mi je život divan!

Borba s bolešću utjecala je na njezin novi album, a posebno pjesmu ‘Head Above Water’.

- Morala sam prihvatiti činjenicu da umirem - kaže u jednom stihu pjesme i nastavlja da nije mogla disati pa se počela moliti. Bila je nervozna kad se vratila u studio nakon nekoliko godina pauze i priznaje da joj je to bila prva pauza od posla i pjevanja otkako je navršila 15 godina.

Kanadska pjevačica i kantautorica od profesionalnog je debija prije 18 godina do danas prodala više od 40 milijuna albuma diljem svijeta i više od 50 milijuna singlova. Time je postala treća najprodavanija kanadska glazbenica svih vremena, iza Celine Dion i Shanie Twain.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:17